ΑΘΗΝΑ
03:11
|
27.04.2024
Οι ακτιβιστές κατέλαβαν την είσοδο των κεντρικών γραφείων της μεγαλύτερης εταιρείας όπλων του Ισραήλ Elbit Systems στο Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα το πρωί, ακτιβιστές της Palestine Action έβαλαν στο στόχαστρο τα κεντρικά γραφεία της Elbit System στο Λονδίνο. Κατάφεραν να σταματήσουν τις επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας ένα «κλείδωμα» των σωμάτων τους, ενώ άλλοι εξ αυτών ξεκίνησαν να περιχύνουν το σημείο με κόκκινη μπογιά.

Στην συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται ένα από τα δύο κεντρικά γραφεία της Elbit στη Βρετανία. Ο κύκλος εργασιών της Elbit περιλαμβάνει την κατασκευή στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συστημάτων στόχων, πυρομαχικών αρμάτων μάχης και πολλά άλλα.

Ο εξοπλισμός αυτός κατασκευάζεται από την Elbit στη Βρετανία και στη συνέχεια πωλείται σε μεγάλους αριθμούς στον ισραηλινό σρατό. Καθώς αυξάνεται η βία από τους εποίκους στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, η Palestine Action χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά την άμεση δράση για να αντιταχθεί σθεναρά στη δυνατότητα της Βρετανίας για το ισραηλινό απαρτχάιντ.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η κόκκινη μπογιά που χρησιμοποίησαν οι ακτιβιστές για να ποτίσουν τον ιστότοπο αντιπροσωπεύει το αίμα που χύθηκε από την επιχείρηση του Elbit. Η Elbit παράγει drones, πυρομαχικά και στρατιωτική τεχνολογία προς πώληση στην κατοχική κυβέρνηση.

Ένας εκπρόσωπος της Palestine Action δήλωσε:

«Η σημερινή δράση, που στοχεύει την Elbit, επιβεβαιώνει ότι οι πολέμαρχοι του Ισραήλ δεν έχουν θέση στη Βρετανία. Είναι η συνεχής άμεση δράση που θα κλείσει οριστικά τις πόρτες του Elbit, είτε φύγουν με τους δικούς τους όρους είτε θα εκδιωχθούν από την JLL. Έλμπιτ, ερχόμαστε για σένα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα