ΑΘΗΝΑ
23:01
|
18.05.2024
Άφησε την τελευταία του πνοή, κατά την κατάβαση από το όρος Νταουλαγκίρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης. Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος έμπειρος ορειβάτης, άφησε την τελευταία του πνοή κατά την κατάβαση από το όρος Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του στο Facebook, «Δυστυχώς συνέβη ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή.

Το περιστατικό συνέβη σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου».

Ο Αντώνης Συκάρης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει με επιτυχία 5 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μ. του κόσμου.

Το βουνό Νταουλαγκίρι, ύψους 8.167 μέτρων, είναι η 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου το οποίο οι Έλληνες ορειβάτες αποκαλούν «βουνό των Ελλήνων», αφού πριν τον Αντώνη Συκάρη  έγιναν εκεί πέντε ακόμα ελληνικές προσπάθειες, χωρίς επιτυχία. Μάλιστα το 1998, έχασαν την ζωή τους, στην προσπάθεια να κατακτήσουν την κορυφή του, οι ορειβάτες Νίκος Παπανδρέου και Μπάμπης Τσουπράς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα