ΑΘΗΝΑ
17:16
|
05.05.2024
Δεκάδες νεαροί της οργάνωσης Extinction Rebellion ζήτησαν από τον ασφαλιστικό κολοσσό να σταματήσει την ασφάλιση έργων εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της μεγάλης βρετανικής ασφαλιστικής εταιρίας Lloyd’s στο σίτι του Λονδίνου πέτυχαν σήμερα επί ώρες δεκάδες νεαροί περιβαλλοντικοί ακτιβιστές της οργάνωσης Extinction Rebellion που διαμαρτύρονταν για το ρόλο πολυεθνικών εταιριών στη ρύπανση του περιβάλλοντος και στην κατασπατάληση πόρων από τις εταιρίες υδρογονανθράκων.

Οι περίπου 60 ακτιβιστές αποδείχθηκαν ιδιαίτερα εφευρετικοί καθώς κατέκλυσαν το χώρο πριν τις 7.00 το πρωί και χρησιμοποίησαν πανίσχυρες κόλλες ή και αλυσίδες ασφαλείας μοτοποδηλάτων για να κλείσουν πόρτες των κεντρικών γραφείων εμποδίζοντας την είσοδο και την έξοδο ατόμων στο «στρατηγείο» της Lloyd’s.

Στη συνέχεια έστησαν τρελό χορό με κρουστά, σφυρίχτρες και φορώντας μάσκες τρωκτικών ή στολές καθαριστριών φωνάζοντας το σύνθημα «Πείτε την Αλήθεια» και εμποδίζοντας την είσοδο εργαζομένων στην εταιρία.

Activists gather on a stairwell at Lloyd’s of London.

Η κινητοποίηση πολιτικής ανυπακοής των δεκάδων νεαρών της ομάδας ακτιβιστών Extinction Rebellion κράτησε ώρες, κλέβοντας τις εντυπώσεις από τους περαστικούς που ενημερώθηκαν για την εκστρατεία τους με κεντρικό αίτημα να σταματήσουν ασφαλιστικοί κολοσσοί όπως οι Lloyd’s να ασφαλίζουν έργα εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μεταξύ άλλων και λόγω των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα