ΑΘΗΝΑ
14:04
|
05.05.2024
Yπενθυμίζει την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία του 2018 βάση της οποίας η κυβέρνηση Ερντογάν συνέχισε και πέρσι να περιορίζει τα δικαιώματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικές παραβιάσεις δικαιωμάτων στην Τουρκία διαπιστώνει η ετήσια έκθεση του Στειτ Ντιπαρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το 2021.

Μεταξύ άλλων υπενθυμίζει την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2018 βάση της οποίας η κυβέρνηση Ερντογάν συνέχισε και πέρσι να περιορίζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου.

Υπενθυμίζει ότι από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλη του 2016, οι τουρκικές αρχές απέλυσαν ή έθεσαν σε αναγκαστική αργία δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και κρατικούς λειτουργούς, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60.000 αστυνομικών και στρατιωτικών και περισσότερων από 4.000 δικαστών και εισαγγελέων, συνέλαβαν ή φυλάκισαν περισσότερους από 95.000 πολίτες και έκλεισαν περισσότερες από 1.500 μη κυβερνητικές οργανώσεις για λόγους που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ειδική αναφορά γίνεται σε διώξεις κατά των παραπάνω για τους φερόμενους δεσμούς ή σχέσεις τους με το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση κατηγόρησε ως εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος και τον χαρακτήρισε ως αρχηγό της «Τρομοκρατικής Οργάνωσης Φετουλάχ».

Καταγράφονται ακόμη και περιπτώσεις μυστικών απαγωγών και φυλακίσεων πολιτών σε λεγόμενες «ειδικές ζώνες ασφαλείας».

Καταγράφονται αναφορές για δολοφονίες, ύποπτους θανάτους ατόμων υπό κράτηση, εξαφανίσεις, βασανιστήρια σε φυλακές, αυθαίρετες συλλήψεις και συνεχιζόμενη κράτηση δεκάδων χιλιάδων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών της αντιπολίτευσης και πρώην βουλευτών, δικηγόρων, δημοσιογράφων, ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπαλλήλων της αποστολής των ΗΠΑ.

Δεν παραλείπονται αναφορές για αυταρχικά μέτρα σε βάρος δημοσιογράφων και της Ελευθερίας του Τύπου αλλά και κρούσματα κυβερνητικής βίας με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό ατόμων ή έξαρση εγκλημάτων που περιλαμβάνουν βία κατά λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανς, queer ατόμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα