ΑΘΗΝΑ
06:08
|
26.04.2024
Νέα αντιπαράθεση του πρώην ζεύγους στα δικαστήρια με αλληλοκατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση και κακοποίηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δικαστική αντιπαράθεση για το πρώην ζεύγος του Χόλιγουντ, Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ. Αυτή τη φορά είναι ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος κινείται νομικά σε βάρος της πρώην συζύγου του και την κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή ένα δημοσίευμα στην «Ουάσινγκτον Ποστ», στο οποίο η Άμπερ Χερντ κατήγγειλε ανοικτά τον ηθοποιό για κακοποίηση.

Οι δικηγόροι του Ντεπ χαρακτήρισαν την Χερντ «παθολογική ψεύτρα», και «εμμονική με τη δημόσια εικόνα» παρουσιάζοντας την υπερασπιστική τους γραμμή στη νέα δίκη των δύο αντιδίκων. Η νομική ομάδα της Χερντ υποστήριξε ότι ο 58χρονος Ντεπ προσέφυγε στη δικαιοσύνη με μοναδικό στόχο να «καταστρέψει» την εντολέα τους.

Ο Τζόνι Ντεπ αρνείται την κατηγορία της κακοποίησης και ζητεί αποζημίωση 50 εκ. δολαρίων από την πρώην σύζυγό του. Η Άμπερ Χερντ απάντησε επίσης με μήνυση διεκδικώντας αποζημίωση 100 εκ. δολαρίων από τον πρώην σύζυγό της. 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες έξω από το δικαστικό μέγαρο στη Βιρτζίνια, όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία και αναμένεται να διαρκέσει επτά εβδομάδες.

«Η μόνη ιατρική αναφορά για τραυματισμό κατά τη διάρκεια της σχέσης τους ήταν αυτός που υπέστη ο Ντεπ μετά από έναν καβγά λίγο μετά τον γάμο τους, ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στην Αυστραλία», είπε στο δικαστήριο η δικηγόρος του 58χρονου ηθοποιού, Καμίλ Βάσκεζ. «Έριξε ένα μπουκάλι βότκα πάνω του που χτύπησε το χέρι του και διαλύθηκε, κόβοντας την άκρη ενός από τα δάχτυλά του». Οι δικηγόροι της Χερντ υποστηρίζουν ότι ο Ντεπ έκοψε το δάχτυλό του μόνος του σε κατάσταση μέθης.

Η Βάσκεζ αντιμετώπισε τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση υποστηρίζοντας ότι η Χερντ τις επινόησε για να ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματολογία της όταν συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να υπερασπιστεί τις αξιώσεις της στο δικαστήριο. «Η Χερντ δεν είχε διατυπώσει ποτέ αυτή την κατηγορία εναντίον του Ντεπ — δεν ήταν ποτέ μέρος των ισχυρισμών της για κακοποίηση το 2016. Λοιπόν, τι άλλαξε; Όταν συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα αυτού που ισχυρίστηκε [σχετικά με το ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης], πανικοβλήθηκε και ισχυρίστηκε σεξουαλική επίθεση», είπε στους ενόρκους. «Στα πενήντα οκτώ χρόνια του κυρίου Ντεπ, καμία γυναίκα δεν τον κατηγόρησε ποτέ για βία και κανείς στο Χόλιγουντ ή στον κόσμο δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι ήταν θύτης – μέχρι που η κυρία Χερντ τον κατηγόρησε δημόσια».

Αντίθετα, οι δικηγόροι της Χερντ ισχυρίστηκαν ότι η ηθοποιός είχε υποστεί συναισθηματική, λεκτική και σωματική παρενόχληση στα χέρια του Ντεπ. Ο κ. Ντεπ θέλει να «τη στοιχειώσει, να καταστρέψει την καριέρα της», είπε ο δικηγόρος Μπεν Ρότενμπορν.

Η Κρίστι Ντεμπρόφσκι, η μεγαλύτερη αδερφή του Ντεπ, ήταν η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη. Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου του Τζόνι Ντεπ, η Ντεμπρόφσκι αναφέρθηκε σε μια ασταθή παιδική ηλικία, που διαμορφώθηκε από την κακοποίηση της μητέρας τους.

«Ούρλιαζε, φώναζε. Χτυπούσε [τον μπαμπά], τον έβριζε», είπε και πρόσθεσε ότι ο αδελφός δεν αντέδρασε ποτέ σε όσα συνέβαιναν στο σπίτι. Σημείωσε ότι η συμπεριφορά του άλλαξε όταν έμπλεξε με την Άμπερ Χερντ. «Φαινόταν συνέχεια στεναχωρημένος », είπε και πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός είναι ένας ευγενικός, πράος αδελφός, γιος και πατέρας δύο παιδιών. Η Ντεμπρόφσκι ήταν η πρώτη από τους συνολικά 120 μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν στη νέα δικαστική αντιπαράθεση των Ντεπ – Χερντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα