ΑΘΗΝΑ
17:32
|
07.05.2024
Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών ζήτησαν «συγγνώμη» για τα κορονοπάρτι, αλλά είπαν πως… έχουν και μια δουλειά να κάνουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε «συγγνώμη» από τον βρετανικό λαό επιβεβαιώνοντας πως πλήρωσε στην αστυνομία το πρόστιμο που του επέβαλε για τα κορονοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ όλοι οι άλλοι ήταν μέσα λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της νόσου Covid-19. Πρόστιμο για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε και πληρώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ. Ωστόσο, οι Τζόνσον και Σούνακ αγνόησαν τις «φωνές» που ζητούν την παραίτησή τους για το σκάνδαλο «Partygate» υπονοώντας ότι είναι απαραίτητοι για τη «δουλειά» που έχουν αναλάβει να κάνουν.

«Πιστεύω ότι το καλύτερο που έχω να κάνω τώρα μετά τη διευθέτηση του προστίμου είναι να εστιάσω στη δουλειά που μου έχει ανατεθεί», είπε ο Τζόνσον.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου της Βρετανίας είχε επιβεβαιώσει ότι οι Τζόνσον και Σούνακ «έλαβαν ειδοποίηση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία για έκδοση προστίμων σε βάρος τους». Πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας σειράς δυσμενών δημοσιογραφικών αποκαλύψεων για συνεστιάσεις κυβερνητικών στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος τη στιγμή που οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας βρίσκονται σε αυστηρό λοκντάουν. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Βρετανό πρωθυπουργό αφορά ένα πάρτι για τα γενέθλιά του, στις 19 Ιουνίου του 2020, στην Ντάουνινγκ Στριτ, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας για αυτό το περιστατικό ο Μπόρις Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι ήταν «μια σύντομη συγκέντρωση στο δωμάτιο που συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, η οποία ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι και διήρκησε δέκα λεπτά. «Με κάθε ειλικρίνεια θέλω να πω ότι δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι παραβιάζαμε τότε τους κανόνες του λοκντάουν, αλλά αν η έρευνα της αστυνομίας διαπίστωσε κάτι διαφορετικό, θα σεβαστώ πλήρως το αποτέλεσμα της έρευνας», είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος διανύει μια δύσκολη εβδομάδα λόγω αποκαλύψεων για οικονομικές ατασθαλίες μελών της οικογένειάς του, απολογήθηκε επίσης για το σκάνδαλο Partygate. «Κατανοώ ότι όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα οφείλουν  να εφαρμόζουν ακόμα πιο αυστηρά τους κανόνες ώστε να μην διαταραχθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό τους», είπε.

Η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, ζήτησε την παραίτηση των Τζόνσον-Σούνακ. «Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σούνακ παραβίασαν τον νόμο και είπαν κατ’ επανάληψη ψέματα στον βρετανικό λαό», είπε ο Στάρμερ.

Πλέον η προσοχή στρέφεται εντός των κόλπων του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, όπου η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιοι βουλευτές να ζητήσουν τη διενέργεια ψήφου εμπιστοσύνης για την ηγεσία του Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα