ΑΘΗΝΑ
05:13
|
19.05.2024
Το αγόρι είναι στις φυλακές από τα 13 καθώς καταδικάστηκε άδικα σαν τρομοκράτης. Στο μεταξύ Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφόνησαν απόψε έναν 14χρονο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο φόντο των καθημερινών συγκρούσεων με νεαρούς Παλαιστίνιους και των τρομοκρατικών εφόδων του ισραηλινού στρατού σε παλαιστινιακά κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης στο πλαίσιο νέου κυνηγιού «τρομοκρατών» και υπό την πίεση οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισραηλινό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να άρει την «ένδειξη» του «τρομοκράτη» από τον 20χρονο Παλαιστίνιο Άχμαντ Μανάσρα που συνελήφθη για πρώτη φορά όταν ήταν μόλις 13 ετών και έκτοτε παρέμεινε στις ισραηλινές φυλακές, αφού υπέστη βασανιστικές ανακρίσεις υπό εφιαλτικές συνθήκες.

Ο νεαρός Άχμαντ Μανάσρα σήμερα υποφέρει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα καθώς πέρασε σχεδόν το ένα τρίτο των πιο τρυφερών χρόνων της ζωής του στη φυλακή δίχως να έχει διαπράξει έγκλημα.

Ωστόσο, η ελαφρυντική απόφαση που εξέδωσε σήμερα το ισραηλινό δικαστήριο στην Μπερ Σεβά δεν σημαίνει αυτόματα την απελευθέρωσή του καθώς απομένουν άλλα τρία χρόνια μέχρι να εκτίσει την εννιάχρονη κάθειρξη που του επιβλήθηκε πριν χρόνια.

Ο Άχμαντ Μανάσρα είχε αρχικά καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλακή και μετά σε εννιά επειδή ήταν κοντά στον 15χρονο ξάδελφό του, Χασάν Μανάσρα, που φέρεται πως μαχαίρωσε δύο Εβραίους έποικους κοντά στον παράνομο εποικισμό Πισγκάτ Ζέ’εβ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ το 2015.

Ο Χασάν τότε είχε πυροβοληθεί θανάσιμα από έποικο και ο Άχμαντ δάρθηκε άγρια από όχλο εποίκων και μετά τον πάτησαν με αυτοκίνητο προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία.

Μολονότι ο έφηβος δεν συμμετείχε στην επίθεση, πράγμα που παραδέχθηκαν ακόμη και τα ισραηλινά κατοχικά δικαστήρια, ο Μανάσρα καταδικάστηκε για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» αντί να οδηγηθούν στη φυλακή οι έποικοι που τον χτύπησαν βάναυσα και τον πάτησαν με αυτοκίνητο…

Η περίπτωση του Άχμαντ Μανάσρα προκαλεί συγκίνηση σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αλλά και την κινητοποίηση χρηστών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, μεταξύ των οποίων το Τουίτερ, με το χάσταγκ ##FreeAhmadManasra, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Νεκρό και άλλο παιδί, απόψε, κοντά στη Βηθλεέμ

Στο μεταξύ απόψε λίγο πριν τις 21.00 Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν θανάσιμα έναν μικρό Παλαιστίνιο κοντά στο σημείο που σκότωσαν την περασμένη Κυριακή η 46χρονη μητέρα έξι παιδιών, Γάντα Σαμπατίν, με σοβαρά προβλήματα όρασης μόνο και μόνο γιατί θεώρησαν πως κινούνταν ύποπτα ενώ προσπαθούσε να περάσει από ισραηλινό φυλάκιο.

Πρόκειται για τον 14χρονο Κουσάι Φουάντ Χαμάμρα.

Εικόνα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αγόρι πυροβολήθηκε από ισραηλινά πυρά στο χωριό Χοσάν και αφού τραυματίστηκε αφέθηκε να πεθάνει αβοήθητο από ακατάσχετη αιμορραγία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα