ΑΘΗΝΑ
15:28
|
02.05.2024
Τις πιθανότητες σοβαρής οικονομικής κρίσης στην Κίνα αυξάνει η επιμονή των σινικών αρχών για καταπολέμηση των κρουσμάτων κορονοϊών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πιθανότητες σοβαρής οικονομικής κρίσης στην Κίνα αυξάνει η επιμονή των σινικών αρχών για καταπολέμηση των κρουσμάτων κορονοϊών προειδοποιούν αναλυτές της γνωστής ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας Νομούρα (Νοmura) στο πρακτορείο Ρόιτερς. Επισημαίνουν για παράδειγμα πως ήδη περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται υπό κάποιου είδους αυστηρών περιορισμών, τύπου λοκντάουν, με αποτέλεσμα να κλείνουν προσωρινά εκατομμύρια καταστήματα και τα εργοστάσια να παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με μικρότερο προσωπικό.

Η περίπτωση του λοκντάουν στην Σαγκάη φαίνεται πως δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση όπου παρά το λοκντάουν τα ημερήσια κρούσματα ανέρχονται σε τουλάχιστον 25.000 παρά τα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα εδώ και 15 μέρες.

Ειδικά για την περίπτωση της Κίνας ο οίκος Νομούρα εκφράζει την πεποίθηση πως τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη καθώς αναμένει μείωση της ανάπτυξης ως το τέλος της άνοιξης και αύξηση του κόστους από τις συνέπειες της σινικής πολιτικής για μηδενικά κρούσματα κορονοϊών…

Τουλάχιστον 373 εκατομμύρια άνθρωποι σε αστικά κέντρα που συμβάλλουν κατά 40% στο σινικό ΑΕΠ έχουν ήδη επηρεαστεί. Σύμφωνα με την έρευνα της Nomura, οι εγχώριες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων μειώθηκαν πάνω από 10% τον Μάρτιο, ενώ δείκτες που αφορούν την εμπορευματική κίνηση στην Κίνα έπεσαν κατά περίπου 25% κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Επιπλέον, μόλις την περασμένη Δευτέρα, οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της Κίνας έπεσαν κάτω από τις αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια. Από την άλλη, οι ρυθμοί πληθωρισμού στην Κίνα εξακολουθούν να είναι χαμηλότεροι σε σχέση με Βρετανία, Γερμανία ή ΗΠΑ αλλά αυξάνονται γρήγορα.

Αναλυτές παρατηρούν και προειδοποιούν ότι όσο οι σινικές αρχές περιχαρακώνονται σε μέτρα για σχεδόν μηδενικά κρούσματα Covid, τόσο πιο πολύ θα αυξάνονται οι πιθανότητες ύφεσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διεθνή οικονομία..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα