ΑΘΗΝΑ
00:31
|
19.04.2024
Έγινε η πρώτη καταγραφή τους ενώ όπως διαπιστώθηκε είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ Κομοτηνής με μια βάρκα, την συνδρομή της Πυροσβεστικής Διδυμοτείχου και με την παρουσία της αστυνομίας, απεγκλώβισαν 27 Αφγανούς μετανάστες -17 άνδρες 6 γυναίκες και 4 παιδιά- οι οποίοι από χθες το απόγευμα ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του χωριού Πύθιο στην περιοχή του Έβρου απ’ όπου έδωσαν το στίγμα τους σε ευρωπαϊκό αριθμό διάσωσης.

Ο απεγκλωβισμός έγινε με το φως της ημέρας. Αμέσως μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας που εδρεύει στο χωριό Χειμώνιο, όπου και έγινε η πρώτη καταγραφή τους ενώ όπως διαπιστώθηκε είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Εικάζεται ότι είναι άλλη μια περίπτωση όπου άγνωστοι διακινητές εγκαταλείπουν ανθρώπους σε παρέβριες νησίδες ώστε να τους εντοπίσουν οι ελληνικές αρχές, φαινόμενο συχνό το τελευταίο δεκαήμερο λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε βάρος τους θα σχηματισθεί δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για την καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα