ΑΘΗΝΑ
03:28
|
19.05.2024
Αφιερωμένη στα 20 χρόνια από την επάνοδο του Τσάβες στην εξουσία μετά το πραξικόπημα του 2002.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια Διεθνής Σύνοδος Κορυφής κατά του Φασισμού πραγματοποιείται από προχθές Δευτέρα, στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 εκπροσώπων από διάφορες χώρες του κόσμου.

Οι εργασίες της συνόδου, που πραγματοποιείται στο Καράκας ολοκληρώνονται σήμερα, και είναι αφιερωμένες στη συμπλήρωση 20 χρόνων από την αντίδραση του λαού της Βενεζουέλας που επανέφερε τον Ούγκο Τσάβες στην εξουσία μια νύχτα του Σαββάτου, στις 13 Απριλίου, κόντρα στο πραξικόπημα επιχειρηματιών και ακροδεξιών ομάδων..

Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες συζητούν και για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την συμπεριφορά των πολυεθνικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και για τις νέες μορφές επικοινωνίας που αναπτύσσονται.

«Θα μιλήσουμε για τις νέες μορφές που παίρνει η επικοινωνία, ξεπερνώντας τα παραδοσιακά μοντέλα και προσαρμοζόμενοι στις νέες τεχνολογίες θα μοιραστούμε εμπειρίες αγώνα και λαϊκής αντίστασης για τη νέα εποχή», σημειώνεται στην ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Με την οργάνωση της αντιφασιστικής συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών Φέλιξ Πλασένσια, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Βενεζουέλας να υπερασπιστεί την ελευθερία και την πολυμερή, πολυπολική κυριαρχία υπέρ της ειρήνης και της πλήρους δημοκρατίας, αναφέρουν μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Καράκας και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δεινά που προκαλούν οι παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ στη χώρα του.

Αυτή η σύνοδος κορυφής «δεν είναι μόνο για να θυμηθούμε την αντίσταση του λαού της Βενεζουέλας ενάντια στο φασιστικό πραξικόπημα του 2002, αλλά για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στο φασισμό οπουδήποτε στον κόσμο», είπε ο Πλασένσια κατά την ομιλία του κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

«Είμαστε πεπεισμένοι για την ανάγκη οικοδόμησης μιας μεγάλης πατρίδας, της ολοκλήρωσης, της αντίστασης στην ξένη επεμβατική επιβολή, την απόρριψή της και την καταγγελία της», συμπλήρωσε.

Ο Πλασένσια επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας του για την υπεράσπιση της κυριαρχίας, υπέρ της ειρήνης και της προστασίας του καταστατικού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Με πληροφορίες από telesur, cmio.org

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα