ΑΘΗΝΑ
02:44
|
19.04.2024
Ο CEO του ομίλου Raiffeisen, του τρίτου μεγαλύτερου της Ελβετίας, καταδικάστηκε για υποθέσεις διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελβετικό δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής της τράπεζας Raiffeisen, Πιερέν Βενσάνζ, σε σχεδόν τέσσερα χρόνια φυλάκιση για απάτη, πλαστογραφία εγγράφων και κακοδιαχείριση.

Οι δικαστές του επέβαλαν, σήμερα Τετάρτη, επέβαλαν ποινή φυλάκισης 43 μηνών με αναστολή καθώς και πρόστιμο σχεδόν 900 χιλ. δολαρίων, ενώ καλείται να επιστρέψει και πάνω από 250 χιλ. δολάρια, που είχε καταχραστεί.

Ο «τραπεζίτης της χρονιάς» 2013 στην Ελβετία, κατηγορήθηκε ότι αποκόμισε εκατομμύρια μέσω παράνομων συναλλαγών ενώ ήταν διευθύνων σύμβουλος της Raiffeisen Switzerland, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας. Ωστόσο, το περιφερειακό δικαστήριο της Ζυρίχης τον απάλλαξε από τις κατηγορίες για διαφθορά.

Ο δικηγόρος του ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας, καθώς ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι έξι συγκατηγορούμενοί του, αρνούνται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Η αρχική απαίτηση της εισαγγελίας, που δεν ευοδώθηκε, ήταν να προσπαθήσει να ανακτήσει σχεδόν 70 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε συνολικά περιουσιακά στοιχεία από τους κατηγορούμενους, καθώς και να επιδιώξει οικονομικές ποινές και ποινές φυλάκισης από δύο έως έξι χρόνια για όλους εκτός από έναν.

Η ετυμηγορία σε μια από τις μεγαλύτερες δίκες εταιρικού εγκλήματος στην ιστορία της Ελβετίας ήρθε μετά από έξι εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων στη δικαστική αίθουσα ήρθαν στο φως λεπτομέρειες για τεράστια έξοδα που έκανε ο 65χρονος τραπεζίτης, κυρίως σε κλαμπ και στριπτιτζάδικα, πληρώνοντας με τις εταιρικές κάρτες που διέθετε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για επαγγελματικής φύσης εξόδους, έστω και σε πιο χαλαρό στιλ, που συνήθως ακολουθούσαν τα επίσημα δείπνα.

Με πληροφορίες από swissinfo.ch

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα