ΑΘΗΝΑ
11:47
|
03.05.2024
Κάλεσε τους πολίτες να βρουν την ελπίδα στην οργάνωση και την πάλη για τα δικά τους συμφέροντα, κάνοντας σκληρή κριτική σε πολιτικούς αντιπάλους του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι λαοί δεν πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο ληστών, αλλά να βρουν την ελπίδα στην οργάνωση και την πάλη για τα δικά τους συμφέροντα» τόνισε σήμερα μιλώντας σε εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια.

Η ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έγινε ενόψει των επικείμενων φοιτητικών εκλογών της 18ης Μάη.

Ο γγ της ΚΕ αναφέρθηκε στην διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ «από διάφορους σεσημασμένους που έχουν φτάσει στο σημείο να μας κατηγορούν -τρομάρα τους- για “κόκκινο πουτινισμό”» και προσέθεσε:

«Δεν είδαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη ρωσική πρεσβεία; Αλήθεια, ποιο άλλο κόμμα στην Ελλάδα κινητοποιήθηκε έτσι μαζικά αμέσως έξω από την ρώσικη πρεσβεία; Δεν είδαν τις τόσες ανακοινώσεις καταδίκης της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ρωσίας, που έφτασε στο σημείο να στείλει στρατεύματα πριν λίγους μήνες για να καταστείλει την εργατική – λαϊκή εξέγερση στο Καζακστάν;

Αλλά όχι λέει… Όλα αυτά θα ίσχυαν εάν δεν βγάζατε άχνα για τις παράλληλες ευθύνες των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ…

Τώρα θα φταίμε εμείς, αν τους πούμε πως τέτοια αγάπη για τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς δεν είχαν ούτε όσοι, σε άλλες εποχές, περίμεναν με αγωνία “τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα” για να ‘κονομήσουν…».

Αναφέρθηκε στους κοινούς πανηγυρισμούς «αστικών κρατών, κομμάτων και ΜΜΕ στις χώρες της Δύσης, της ανερχόμενης αστικής τάξης της Ρωσίας και των ανθρώπων της, όπως ο Πούτιν που τώρα ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε δικτάτορα και ανθρωπόμορφο τέρας», πριν 30 χρόνια «όταν κατέβαινε η κόκκινη σημαία από το Κρεμλίνο στη Μόσχα» τονίζοντας, μεταξύ άλλων, στη συνέχεια:

«Τέτοιοι τύποι ακούγαμε ότι θα φέρουν την ελευθερία και την ευημερία στον λαό της Ρωσίας, που δήθεν καταπιεζόταν επί Σοβιετικής Ένωσης. Να τους χαίρονται λοιπόν τους “απελευθερωτές” τους, είναι όλοι δικοί τους! Και να πάψουν να τους συνδέουν με τη Σοβιετική Ένωση και τους κομμουνιστές, γιατί αυτοεξευτελίζονται σε όποιον ξέρει δυο γραμμάρια ιστορία και δεν τρώει κουτόχορτο».

Μίλησε για τις δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, από τότε μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι σε όλες αυτές τις επεμβάσεις «είχε ενεργή συμμετοχή και η Ελλάδα, για λογαριασμό της ελληνικής άρχουσας τάξης της, που διεκδικούσε μεγαλύτερο κομμάτι από την ιμπεριαλιστική λεία».

Επισήμανε ότι «η συναίνεση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ στο ζήτημα της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο “βγάζει μάτι”». Εκτίμησε επίσης πως «το ΚΚΕ δικαιώθηκε για τη στάση του» νιώθοντας υπερηφάνεια για το γεγονός πως «τα έδρανα του ΚΚΕ στην ελληνική Βουλή ήταν άδεια όταν μιλούσε ο Ζελένσκι και οι ναζί εγκληματίες του Αζόφ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα