ΑΘΗΝΑ
02:06
|
05.05.2024
Αντιδρούν Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές και γονείς. «Δεν τους πέφτει πάντα λόγος», απαντά ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαθητές της πέμπτης τάξης του Δημοτικού στο Νιου Τζέρσεϊ ενδέχεται να αποκτήσουν ένα νέο μάθημα στο πρόγραμμα σπουδών τους, το οποίο θα εστιάζει μεταξύ άλλων στα οφέλη του αυνανισμού για τα χρόνια της εφηβείας τους. Ο αυνανισμός «αρκετές φορές εντός της ημέρας» παρουσιάζεται ως ένας απολύτως υγιής τρόπος εκτόνωσης και χαλάρωσης από το καθημερινό άγχος.

Αυτή η νέα σειρά μαθημάτων είναι μέρος του προγράμματος σπουδών για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών ηλικίας από 10 έως 12 ετών, το οποίο υιοθετήθηκε πέρυσι από το Πολιτειακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης του Νιου Τζέρσεϊ. Τα σχέδια της εν λόγω αμερικανικής πολιτείας παρουσίασε σε ρεπορτάζ του πρώτο το κανάλι Fox News. Σε ένα από τα προτεινόμενα μαθήματα με τίτλο «Όλα είναι Ορμόνες» οι μαθητές της πέμπτης τάξης του Δημοτικού  παρακολουθούν ένα animated βίντεο για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

«Είτε προσδιορίζεστε ως αγόρι, ως κορίτσι, ως queer ή κάτι άλλο, είστε απολύτως φυσιολογικοί και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαχειριστείτε την εφηβεία, ώστε να είναι μια διασκεδαστική, συναρπαστική και όχι μια τρομακτική ή αγχωτική περίοδος της ζωής σας», αναφέρει το εκπαιδευτικό βίντεο.


Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ ανήκει στο στρατόπεδο των Δημοκρατιών και οι αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικανών ήταν αναμενόμενες. «Πιστεύω ότι το Νιού Τζέρσεϊ τα έχει πια χαμένα», είπε η γερουσιαστής της αμερικανικής πολιτείας Χόλι Σκεπίσι. ««Μπορώ να καταλάβω την ανάγκη διαπαιδαγώγησης των παιδιών βάσει της ηλικία τους, αλλά αυτό το μάθημα είναι κοινωνικά απαράδεκτο. Ξέραμε ότι ο κυβερνήτης Μέρφι με πρόσχημα την πανδημία θα προωθούσε νέα πρότυπα και τώρα απλά έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκε η κρυφή του ατζέντα», πρόσθεσε η Σκεπίσι, η οποία θεωρεί ότι εκφράζει τις ανησυχίες πολλών γονέων.

Ο κυβερνήτης Μέρφι απάντησε μιλώντας στο Fox News: «Δεν διαφωνώ ότι οι γονείς πρέπει να έχουν άποψη για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Ωστόσο, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να πολιτικοποιήσουν το θέμα και να μας διχάσουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα