ΑΘΗΝΑ
23:38
|
30.04.2024
Το Πρωτοδικείο Αθηνών έβγαλε προσωρινή διαταγή υποχρεώνοντας το Twitter να απέχει από μέτρα απαγόρευσης των λογαριασμών του γνωστού κωμικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έβγαλε σήμερα προσωρινή διαταγή με την οποία υποχρεώνει την εταιρία Twitter αφενός να απέχει από μέτρα απαγόρευσης των λογαριασμών του γνωστού κωμικού και ηθοποιού Χριστόφορου Ζαραλίκου και αφετέρου να τον ενημερώνει για τις περιπτώσεις τυχόν καταγγελίας – για πλαστοπροσωπία (impersonation) σε βάρος του.

Η εξέλιξη αυτή φρενάρει προσωρινά το «απαγορευτικό» του Τουίτερ σε βάρος του σατιρικού συγγραφέα και ηθοποιού stand-up comedy.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος παρέστη με τους δικηγόρους Κωστή Φιλιππόπουλο, Κώστα Μίντζηρα και Δημήτρη Σαραφιανό και πρότεινε μάρτυρα, που εξετάσθηκε στο ακροατήριο, τον καθηγητή Γιώργο Πλειό, Πρόεδρο του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΣΡ.

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Του κατέβασαν το προφίλ στο Twitter μετά από σχόλιο  για τον Κώστα Μπακογιάννη - Gossip - Athens magazine

Το πρωτοχρονιάτικο «δώρο» της Τουίτερ είχε και συνέχεια…

Την 1/1/2022 η Twitter ανέστειλε ξαφνικά τον επί 11 έτη ενεργό λογαριασμό του Χρ. Ζαραλίκου με 52.000 ακολούθους (@zaralikos με την φωτογραφία του), αναρτώντας τη σήμανση «το Twitter θέτει σε αναστολή τους λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter». Όταν ο Χρ. Ζαραλίκος ακολούθησε τις διαδικασίες της Twitter για να μάθει τι συμβαίνει, του ανακοίνωσαν με e-mail ότι παραβίασε τον κανόνα περί impersonation (ψευδή παράσταση άλλου προσώπου), χωρίς καμμία άλλη εξήγηση για το ποιος ψευδώς παριστάνει ποιόν και για το ποιος είναι ο καταγγέλλων.

Ο ηθοποιός, ακολουθώντας τις οδηγίες, έστειλε στην Twitter φωτογραφία του διαβατηρίου του, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του και το e-mail του, που ήταν τα ίδια με αυτά που είχε δώσει και πριν 11 χρόνια, όταν είχε ανοίξει τον λογαριασμό του, για πιστοποίηση. Εν τούτοις, στις 7/1/2022, η Twitter απάντησε ότι ο λογαριασμός @zaralikos κλείνει οριστικά.

Χρ. Ζαραλίκος: «ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ???» (βίντεο) | Ημεροδρόμος

Στις 11/1/2022 ο κ. Ζαραλίκος έκανε αίτηση για νέο λογαριασμό. Κατά τις διαδικασίες της Twitter έστειλε πάλι τα ίδια στοιχεία για την ταυτοποίησή του (φωτογραφία διαβατηρίου, αριθμό κινητού τηλεφώνου και e-mail). Η Τwitter τα αποδέχθηκε και άνοιξε νέος λογαριασμός (@zaralikos_chr, με την φωτογραφία του).

Στις 26/1/2022 η Twitter ανέστειλε ξαφνικά και το νέο λογαριασμό του κωμικού που είχε ήδη φθάσει, σε 15 ημέρες, τους 15.000 ακολούθους (@zaralikos_chr), αναρτώντας τη σήμανση «το Twitter θέτει σε αναστολή τους λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter». Όταν ο κ. Ζαραλίκος ακολούθησε, πάλι, τις διαδικασίες της Twitter για να μάθει τι συμβαίνει, του ανακοίνωσαν με e-mail ότι, πάλι, παραβίασε τον κανόνα περί impersonation (ψευδή παράσταση άλλου προσώπου), χωρίς καμμία άλλη εξήγηση για το ποιος ψευδώς παριστάνει ποιόν και για το ποιος είναι ο καταγγέλλων.

Ο Χρ. Ζαραλίκος, ακολουθώντας τις οδηγίες, έστειλε, πάλι, στην Twitter φωτογραφία του διαβατηρίου του, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του και το e-mail του, για πιστοποίηση. Εν τέλει, την 1/2/2022, η Twitter άνοιξε αυτόν τον δεύτερο λογαριασμό, χωρίς εξηγήσεις.

Την 15/2/2022 ο Χριστόφορος Ζαραλίκος κατέθεσε αίτηση με ασφαλιστικά μέτρα κατά της Twitter (η υπόθεση προσδιορίσθηκε να συζητηθεί στο ακροατήριο την 13/4/2022).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα