ΑΘΗΝΑ
22:31
|
03.05.2024
Ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι μεταξύ των δύο γενιών, της γενιάς του παρόντος και του μέλλοντος που κράτησαν όρθια την κοινωνία στη διάρκεια της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι το πέτυχαν παρατημένοι από ένα κράτος το οποίο άγεται και φέρεται από ιδιωτικά συμφέροντα που το μόνο στόχο που έχουν είναι η ιδιωτικοποίηση εκ των έσω αυτού του νοσοκομείου, όλων αυτών των νοσοκομείων». Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το πέρας της επίσκεψής στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, η οποία έγινε στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην Π.Ε. Τρικάλων.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης: «Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αλλά και άλλες κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, χρησιμοποίησαν την καταστροφή της πανδημίας ως μια εξαιρετική ευκαιρία για αυτούς για να διαβρώσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας από μέσα. Καμία ενίσχυση του συστήματος δεν έγινε. Διαψεύδω τον πρωθυπουργό. Ακούσαμε πριν, δεν υπάρχουν νέες μόνιμες θέσεις. Οι ειδικευμένοι δεν ειδικεύονται, είναι το νέο brain drain, αυτά τα παιδιά θα φύγουν στο εξωτερικό εάν συνεχίσει η κυβέρνηση να κάνει αυτό που κάνει και θα συνεχίσει, αν τους αφήσουμε. Γιατί ο στόχος τους είναι να μην υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν θα το ιδιωτικοποιήσουν επισήμως, το ιδιωτικοποιούν καθημερινά». Πρώτα, εξήγησε, με τις υπηρεσίες καθαρισμού, τα διαγνωστικά, βάζουν ιδιωτικά χειρουργεία μέσα εδώ, ουσιαστικά κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και θα έχει μείνει το κέλυφος του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και χρησιμοποίησαν την πανδημία -και εδώ είναι η δαιμονική διαστροφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διευκρίνισε ο ίδιος- για να το κάνουν αυτό. «Την ώρα που σας χειροκροτούσαν, ετοιμάζονταν να σας αποχαιρετήσουν: άντε γεια, εσείς στο εξωτερικό, εσείς αφού διαλυθείτε υποστελεχωμένοι στις κλινικές covid, στις κλινικές που δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν έχουν ενισχυθεί για όλες τις άλλες ασθένειες, θα καταρρεύσετε και κάποια στιγμή ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να σας αντικαταστήσουν μέσα από την ΣΔΙΤ, μέσα από την ιδιωτικοποίηση», είπε και κατέληξε αναφέροντας:

«Εμείς ως ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε, να στηρίξουμε τον αγώνα σας. Να σας βοηθήσουμε να μετατρέψετε τον εύλογο θυμό σας, όχι μόνο σε ιατρικές υπηρεσίες που σώζουν κόσμο αλλά και στο κίνημα το οποίο θα διασώσει το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου».

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου ανέφεραν ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού ακόμα και σε σχέση με το οργανόγραμμα του 2012 της τρόικας, καθώς και ότι οι όποιες προσλήψεις γίνονται καλύπτουν ίσα ίσα τις συνταξιοδοτήσεις και τις αποχωρήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα