ΑΘΗΝΑ
04:44
|
19.04.2024
Οι δράστες προσέγγισαν την ανήλικη μέσα από τα social media, κέρδισαν την εμπιστοσύνη της και στη συνέχεια τη βίασαν. Ο ένας αστυνομικός βίασε δύο φορές…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στη Βολιβία επέβαλε την ανώτατη ποινή φυλάκισης, 30 έτη, σε δύο εν ενεργεία αστυνομικούς για τον βιασμό ανήλικης, ηλικίας 11 ετών. Οι αστυνομικοί Βίλμπερ Ροντρίγκες και Ρόναλντ Ουνκάρι κρίθηκαν ένοχοι για τον βιασμό 11χρονης στην πόλη Βιγαμόντες το 2021.

Η εισαγγελέας Σάντρα Γκουτέρες εξήγησε ότι η κατηγορία σε βάρος των δύο αστυνομικών επιβεβαιώνεται σε ιατρική και ψυχολογική έκθεση αλλά και από την κατάθεση της ανήλικης που αναγνώρισε τους θύτες και έδωσε λεπτομέρειες για το πώς γνώρισε τους αστυνομικούς και πώς συνέβη ο βιασμός. Σύμφωνα με την 11χρονη ο αστυνομικός Ροντρίγκες προσέγγισε την ανήλικη μέσα από τα social media, κέρδισε την εμπιστοσύνη της και σε μία από τις περιπολίες τους την απομόνωσε σε απόμερο σημείο και τη βίασε τον Φεβρουάριο του 2021. Ένα μήνα αργότερα ο ίδιος αστυνομικός μαζί με τον συνάδελφό του Ουνκάρι βίασε για δεύτερη φορά την 11χρονη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιστότοπο telesur τα εγκλήματα αποκαλύφθηκαν όταν η μητέρα της ανήλικης βρήκε κάποια ύποπτα μηνύματα στο τηλέφωνο του κοριτσιού στις 27 Μαΐου και κατέθεσε άμεσα μήνυση στον Εισαγγελέα.

Οι βιασμοί και οι σεξουαλικές κακοποιήσεις είναι μία μάστιγα στη Βολιβία. Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου, κατατέθηκαν 9.527 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, 682 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και 611 καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα