ΑΘΗΝΑ
07:06
|
26.04.2024
Για διογκούμενη ξενοφοβική κουλτούρας ακύρωσης από τη Δύση ενάντια σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη Ρωσία, κάνει λόγο ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Meta Corporation, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Instgram και του Facebook, συνεχίζει να αγνοεί τις εκκλήσεις σε βία κατά του ρωσικού λαού με τη συγκατάθεση της Δύσης, δήλωσε, σήμερα Πέμπτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο με θέμα «Digital International Relations – 2022» που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

«Η – αναγνωρισμένη ως εξτρεμιστική – εταιρεία Meta συνεχίζει να αγνοεί σκόπιμα τις κλήσεις που δημοσιεύονται στις πλατφόρμες της και προτρέπουν σε βία και δολοφονίες Ρώσων πολιτών», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Δεν βλέπουμε εδώ δημοκρατία, φιλελευθερισμό και πλουραλισμό», συμπλήρωσε, «αντίθετα, βλέπουμε τη λογοκρισία και την αυθαιρεσία να διογκώνονται. Πιστεύω ότι πρόκειται για μέρος μιας όλο και διογκούμενης ξενοφοβικής “κουλτούρας ακύρωσης” από τη Δύση ενάντια σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Στις 21 Μαρτίου, το Δικαστήριο Tverskoy της Μόσχας ικανοποίησε το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας και έκρινε ότι η δραστηριότητα του Instagram και του Facebook, κοινωνικών δικτύων που ανήκουν στην εταιρεία Meta με έδρα τις ΗΠΑ στη Silicon Valley, είναι εξτρεμιστική και ως εκ τούτου απαγόρευσε τη λειτουργία τους στη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί δυτικές διαδικτυακές πλατφόρμες, αλλά θα βασίζεται σε εσωτερικές λύσεις.

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε, αυστηρά εντός του πλαισίου της νομοθεσίας μας, τις δυνατότητές μας στο έργο μας στην πληροφόρηση, αλλά ταυτόχρονα είναι προφανές ότι μπορούμε να βασιστούμε πλήρως μόνο στις εγχώριες διαδικτυακές μας πλατφόρμες και λύσεις τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών», ανέφερε, σύμφωνα με το RIA Novosti και κάλεσε σε στήριξη του κοινωνικού δικτύου Odnoklassniki και του RUTUBE.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα