ΑΘΗΝΑ
19:20
|
26.04.2024
Κυρώσεις σε 398 μέλη της Βουλής των αντιπροσώπων επέβαλε η Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέβαλε οικονομικές κυρώσεις σε 14 ρωσικές εταιρείες και οργανισμούς για την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Υπό τις κυρώσεις της Αυστραλίας υπάγονται οι εταιρείες καυσίμων και ενέργειας Gazprom, Gazprom Neft και Transneft, η κατασκευαστική φορτηγών Kamaz, η εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών Alrosa, η εταιρεία συμμετοχών Ruselectronics, η Rostelecom, η εταιρεία υδροηλεκτρικής ενέργειας RusHydro, η United Shipbuilding Corporation (USC), η Sevmash (ενσωματωμένη στο USC), η ναυτιλιακή εταιρεία Sovomflot, το εμπορικό λιμάνι Novorossiysk, η ασφαλιστική εταιρεία Sogaz και το γραφείο κρατήσεων σιδηροδρομικών ταξιδιών της εθνικής ταξιδιωτικής εταιρείας Visit Russia.

Μέχρι σήμερα, η Αυστραλία έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερους από 500 Ρώσους και Λευκορώσους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας και Αλεξάντερ Λουκασένκο της Λευκορωσίας.

Οικονομικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των εξαγωγών όπλων και εξαρτημάτων, πρώτων υλών και εξοπλισμού για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και απαγόρευση εισαγωγών ρωσικών πηγών ενέργειας, όπλων και εξαρτημάτων, έχουν επιβληθεί κατά των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών και οργανισμών.

Ανταπαντά η Μόσχα στις ΗΠΑ με κυρώσεις σε βάρος μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων

Εντωμεταξύ, η Μόσχα ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε 398 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ως αντίμετρα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Σε απάντηση στο «κύμα» αντιρωσικών κυρώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση Μπάιντεν στις 24 Μαρτίου κατά 328 βουλευτών της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιβάλλονται κυρώσεις σε 398 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας και των προέδρων των επιτροπών της Κάτω Βουλής του Κογκρέσου των ΗΠΑ, μπαίνουν στη «λίστα stop»” της Ρωσίας σε μόνιμη βάση. Μαζί με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, όπως η Νάνσι Πελόζι, μπαίνουν στη λίστα απαγόρευσης εισόδου στη Ρωσική Ομοσπονδία, στη βάση της  αμοιβαιότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχώς επιβαλλόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ, σχεδιάζεται να ανακοινωθούν νέα ρωσικά αντίμετρα στο εγγύς μέλλον, που περιλαμβάνουν την επέκταση του αριθμού των ατόμων στη «λίστα stop» και άλλα μέτρα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα