ΑΘΗΝΑ
22:27
|
26.04.2024
Για το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, υπενθύμισε ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει  αναστολή μέχρι τις 31/12.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο διαγραφής του προστίμου που έχει επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, εφόσον αυτοί εμβολιαστούν, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

«Υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», τόνισε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην χαλάρωση των μέτρων αμέσως μετά το Πάσχα, διευκρινίζοντας ότι καθώς από την Πρωτομαγιά, αναστέλλεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, οι ανεμβολιάστοι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς τεστ, σε εστίαση και γήπεδα, όπου η αποκαθίσταται και η πληρότητα στο 100%.

Όσο αφορά στη χρήση μάσκας, ο υπουργός επανέλαβε ότι αυτή  παραμένει σε κλειστούς χώρους και σχολεία, έως τις 31 Μαΐου, ενώ στη συνέχεια θα παραμείνει σε χώρους όπως τα μαζικά μέσα μεταφοράς και τα νοσοκομεία τουλάχιστον.

Απαντώντας στην κριτική που έχει ασκηθεί πως η χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων έχει χαρακτήρα «προεκλογικού μέτρου» ο κ. Πλεύρης υποστήριξε, πως αν κάτι τέτοιο ίσχυε τότε «θα το αναγγέλλαμε Μάρτιο – Απρίλιο του 2023».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι, «η πανδημία είναι εδώ και κάνει φαινόμενα και κύκλους. Τα στοιχεία δείχνουν πτώση που συνδέεται και με τον καιρό και με τον εμβολιασμό. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν το ίδιο μοντέλο με μας, χαλάρωση το καλοκαίρι και επιφυλακή, για αυτό τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται». Και συμπλήρωσε σε ερώτημα σχετικό με τη γνώμη της Επιτροπής πάνω στα μέτρα ότι, «το συνολικό πλάνο της αποκλιμάκωσης, βρίσκει σύμφωνη την Επιτροπή».

Για το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, υπενθύμισε ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει  αναστολή μέχρι τις 31/12 και πως «όποιος υπηρετεί το Σύστημα Υγείας πρέπει να σέβεται την επιστήμη του» και ξεκαθάρισε πως «αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες τις πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολιάστοι», συμπληρώνοντας πως δεν θέλει να δώσει «ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει».

Τέλος, ερωτηθείς, για το αν θα ανοίξει η 4η δόση για τον γενικό πληθυσμό, ο υπουργός υγείας ανέφερε πως αναμένονται κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC ως τα τέλη του μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα