ΑΘΗΝΑ
13:12
|
17.05.2024
Ο (στενότερος) αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης ξεκινά από το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Απριλίου, ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου,16 Απριλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κλείσιμο όλων των μεθοριακών περασμάτων της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας για την πρώτη μέρα διακοπών του εβραϊκού Πάσχα ανακοίνωσε απόψε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο (στενότερος) αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης θα τεθεί σε ισχύ από τις 16.00 το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Απριλίου, ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου,16 Απριλίου. Το βράδυ της 16ης Απρίλη οι επικεφαλής των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν εάν θα παρατείνουν το μέτρο του αποκλεισμού και όλη την υπόλοιπη βδομάδα του εβραϊκού Πάσχα.

Εξαιρέσεις προβλέπονται μόνον για ανθρωπιστικά ζητήματα και απρόοπτες ή εξαιρετικές περιπτώσεις, έπειτα από έγκριση του συνδέσμου του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας με τους Παλαιστίνιους, που είναι γνωστό ως Γραφείο Συντονισμού Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων στα (Παλαιστινιακά) Εδάφη.

Το εβραϊκό Πάσχα ξεκινά μετά τη δύση του ηλίου, αύριο βράδυ. Οι εορτασμοί ολοκληρώνονται μία βδομάδα μετά συμπίπτοντας με το τέλος της Μεγάλης Βδομάδας των Ορθοδόξων.

A picture shows the Israeli Jalameh checkpoint in the northern West Bank, on April 8, 2022. (Jaafar Ashtiyeh/AFP)

Νωρίτερα απόψε εκπρόσωπος της Χαμάς προειδοποίησε ότι η ισλαμική οργάνωση θα αντιμετωπίσει τις «σιωνιστικές απειλές» στο χώρο του τεμένους Αλ Άκσα (που οι ισραηλινοί αποκαλούν «Όρος του Ναού» επειδή εκεί βρισκόταν ο ναός του Σολωμόντα). Απηύθυνε δε κάλεσαμσε «εκατοντάδες χιλιάδες» Παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ να προσέλθουν στο αλ Άκσα και να προσευχηθούν.

Εισβολή της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος Αλ Ακσά | Η Εφημερίδα των  Συντακτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα