ΑΘΗΝΑ
05:37
|
20.04.2024
Η τετραήμερη απεργία των μεταφορέων σιτηρών, παρέλυσε τις αγροτικές εξαγωγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για αύξηση κατά 20% λύθηκε τελικά η τετραήμερα απεργία των οδηγών φορτηγών για τη μεταφορά σιτηρών, στην Αργεντινή.

Ο κλάδος, που μεταφέρει έως και το 85% των σιτηρών της χώρας στα λιμάνια, διαμαρτύρονταν από τη Δευτέρα, ζητώντας υψηλότερους ναύλους, εξαιτίας της αύξησης των τιμών των καυσίμων, εν μέρει λόγω της πολέμου στην Ουκρανία, παραλύοντας τη χώρα και θέτοντας σε κίνδυνο τις αποστολές σιτηρών από έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς τροφίμων στον κόσμο.

Οι φορτηγατζήδες που εκπροσωπούνται από την Ομοσπονδία Μεταφορέων της Αργεντινής (FETRA) κατέληξαν σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση οι οποίες σύμφωνα με πηγές ευοδώθηκαν «με (αύξηση) 20% και άμεση άρση της απεργίας».

Η Αργεντινή είναι ο νούμερο ένα εξαγωγέας στον κόσμο σε επεξεργασμένο λάδι σόγιας και ο νούμερο δύο όσο αφορά στο καλαμπόκι. Η απεργία, μάλιστα, έγινε εν μέσω της εποχής συγκομιδής στη γεωργική βιομηχανία της Αργεντινής και υπολογίζεται πως προκαλούσε οικονομικές απώλειες περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως.

Η FETRA, η οποία εκπροσωπεί τους φορτηγατζήδες, απαιτούσε αύξηση των τιμών μεταφοράς σιτηρών για να αντισταθμίσει τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι τιμές είχαν ενημερωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, σε συμφωνία μεταξύ των μεταφορέων, της κυβέρνησης και των παραγωγών γεωργικών προϊόντων, αλλά η Αργεντινή βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό.

Οι τιμές λιανικής στη χώρα αυξήθηκαν κατά 6,7% τον Μάρτιο, συσσωρεύοντας αύξηση 55,1% τους τελευταίους 12 μήνες.

Με πληροφορίες από TRT World

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα