ΑΘΗΝΑ
13:10
|
24.04.2024
Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη γειτονική του χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κοντά στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό το βράδυ της Πέμπτης για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ανέφεραν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε ορισμένες θέσεις κοντά στη Δαμασκό», ανέφερε το SANA, συμπληρώνοντας ότι ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις σε αυτήν την περιοχή.

Συστήματα αεράμυνας της Συρίας αναχαίτισαν το επιτιθέμενο ισραηλινό αεροσκάφος και οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν και ένιωσαν πολλές εκρήξεις, ανέφερε το SANA.

Λίγο πριν από τα συριακά μέσα ενημέρωσης, οι Ισραηλινοί κοντά στα βόρεια σύνορα κινηματογράφησαν αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας να πετάνε στον ουρανό.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων δεν ανέφερε θύματα από την επίθεση.

Η τελευταία αεροπορική επιδρομή στη Συρία που αποδόθηκε στο Ισραήλ ήταν το Σάββατο και έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που είναι σπάνιο.

Τοπικές πηγές ανέφεραν εκρήξεις κοντά στην πόλη Masyaf στην επαρχία Hama που ελέγχεται από την κυβέρνηση. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μεγάλες στήλες καπνού στην περιοχή.

Η περιοχή Masyaf θεωρείται ότι χρησιμοποιείται ως βάση για τις ιρανικές δυνάμεις και τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές και έχει γίνει τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα στόχος επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Η περιοχή φιλοξενεί επίσης μια εγκατάσταση που ανήκει στο Κέντρο Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών, γνωστή ως CERS, η οποία έχει χτυπηθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη γειτονική του χώρα, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις του συριακού στρατού, των ιρανικών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει τις επιθέσεις του στο συριακό έδαφος, αλλά έχει υπογραμμίσει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να επεκτείνει την επιρροή του στη Συρία.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα σχεδόν 500.000 θανάτους, έχει καταστρέψει τις υποδομές της χώρας και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Πηγή: Times of Israel

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα