ΑΘΗΝΑ
23:14
|
18.04.2024
Ιταλικά συνδικάτα καταγγέλλουν μεταφορά τανκς και βαρέως οπλισμού από πλοίο με σημαία Σαουδικής Αραβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν μήνα μετά την αποκάλυψη από εργαζόμενους στο ιταλικό πολιτικό αεροδρόμιο της Πίζας, φορτίου όπλων προς την Ουκρανία, με τη σήμανση «ανθρωπιστικό υλικό, η Union Sindical de Base, η Ένωση των ιταλικών συνδικάτων βάσης, τη μεταφορά όπλων, αυτή τη φορά μέσω του λιμανιού της Γένοβας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω της Παγκόσμια Ομοσπονδίας Συνδικάτων, λιμενεργάτες ανακάλυψαν στο πλοίο Bahri Jeddah, με σημαία Σαουδικής Αραβίας, βαρύ οπλισμό, ακόμη και τανκς.

Η ανακοίνωση της USB αναφέρει:

Παρά τον αστυνομικό κλοιό και τη συνένοχη σιωπή του Λιμεναρχείου, οι εργαζόμενοι του λιμανιού της Γένοβας ξεσκέπασαν το φορτίο θανάτου του πλοίου Bahri Jeddah.

Πρόκειται για άρματα μάχης M1 Abrams που είναι ήδη οπλισμένα, κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και κατευθύνονται για κάποιο είδος βρώμικου πολέμου, με το πλοίο θανάτου Bahri της Σαουδικής Αραβίας, ως συνήθως. Εμπορευματοκιβώτια γεμάτα πυρομαχικά και εκρηκτικά ταξιδεύουν σε κοινή θέα στο κατάστρωμα του πλοίου.

Όλα αυτά χωρίς κανέναν έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές (Νομαρχία, Λιμεναρχείο κλπ.) εναντίον αυτών των πλοίων που καταγγέλλονται εδώ και 3 χρόνια από εργάτες και φιλειρηνικά κινήματα, καταγγελίες που επαναλήφθηκαν στη διαδήλωση της 2ας Απριλίου και παραδόθηκαν στον πρόεδρο του λιμανιού…

Οι μόνοι έλεγχοι στο λιμάνι στρέφονται εναντίον εργαζομένων που εμποδίζονται να επαληθεύσουν την παρουσία και τον προορισμό των όπλων. Εναντίον των εργαζομένων που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη μεταφορά των όπλων, έχοντας επίγνωση του πόνου και της καταστροφής που προκαλούνται στους λαούς από τις ίδιες δυνάμεις που μας εκμεταλλεύονται και γεωπολιτικά και από την παραγωγή των όπλων.

Παρ’ όλα αυτά, χάρη στο θάρρος ορισμένων εργαζομένων, έχουμε αυτές τις εικόνες που ζητάμε από όλους να διαδώσουν αποκαλύπτοντας τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα από όπου προέρχονται.

– Απαιτούμε να δουλεύουμε για ειρήνη και όχι για εγκληματικούς πολέμους

– Όχι άλλα όπλα στο λιμάνι της Γένοβας και σε όλα τα λιμάνια

– Κατεβάστε τα όπλα – Αυξήστε τους μισθούς

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα