ΑΘΗΝΑ
11:28
|
04.05.2024
Ο περιφερειακός κυβερνήτης στο Χάρκοβο ανακοίνωσε ότι σήμερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και άλλοι 34 τραυματίστηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο περιφερειακός κυβερνήτης στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, Όλεγκ Σινεγκούμποφ ανακοίνωσε ότι σήμερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και άλλοι 34 τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε μια οικιστική περιοχή.

Ανέφερε ότι «οι κατακτητές πυροβόλησαν σε μια από τις κατοικημένες περιοχές της πόλης του Χάρκοβο» και πως τραυματίστηκαν 34 μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και σκοτώθηκαν άλλοι επτά μεταξύ των οποίων ένα βρέφος επτά μηνών.

«Ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο (σ.σ. ο ρωσικός στρατός), όπως αποδεικνύεται, μπορεί να πολεμήσει μόνο τον άμαχο πληθυσμό» είπε ειρωνικά, καλώντας τους κατοίκους να μην βγουν στους δρόμους, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Περισσότεροι από 500 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε αυτή την περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Σινεγκούμποφ.

Το Χάρκοβο είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας με σχεδόν 1,5 εκατομμύρια πληθυσμό, πριν την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ναυτικό του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα