ΑΘΗΝΑ
13:30
|
28.04.2024
Τέτοιες ενέργειες των ΗΠΑ παραβιάζουν κατάφωρα την αρχή της «Μίας Κίνας», τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση του Πεκίνου προκάλεσε η χθεσινή επίσκεψη μελών του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ταϊβάν, με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Γου Κιάν να δηλώσει πως η συγκεκριμένη κίνηση υπονομεύει το πολιτικό θεμέλιο των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ.

«Τέτοιες ενέργειες των ΗΠΑ παραβιάζουν κατάφωρα την αρχή “Μία Κίνα” και τις διατάξεις τριών κοινών ανακοινώσεων Κίνας-ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν σοβαρή ζημιά στο πολιτικό θεμέλιο των κινεζοαμερικανικών σχέσεων», σημείωσε.

«Σε σχέση με αυτό, η κινεζική πλευρά εκφράζει αποφασιστική διαμαρτυρία και προέβη σε σοβαρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, οι ΗΠΑ δηλώνουν πως τηρούν την αρχή της «Μίας Κίνας», αλλά ταυτόχρονα «στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στις αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν», οδηγώντας σε κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν, η αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ έφτασε το βράδυ της Πέμπτης για μια σύντομη απροειδοποίητη επίσκεψη. Η ομάδα των πολιτικών, η οποία περιλαμβάνει αρκετούς επιφανείς γερουσιαστές των ΗΠΑ, έκανε στάση στην Ταϊπέι, φτάνοντας με στρατιωτικό αεροπλάνο στο δρόμο της επιστροφής της από την Αυστραλία. Σύμφωνα με το πρακτορείο, σήμερα Παρασκευή, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν με τον περιφερειακό ηγέτη της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν και τους επικεφαλής ορισμένων υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα