ΑΘΗΝΑ
10:06
|
18.05.2024
Τουλάχιστον 167 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατολισθήσεις και πλημμύρες. 110 οι αγνοούμενοι και 1,9 εκατομμύρια οι πληγέντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 167 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε το πέρασμα του τροπικού τυφώνα Megi στις Φιλιππίνες την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με την υπηρεσία Εθνικών Καταστροφών τουλάχιστον 110 άνθρωποι αγνοούνται ενώ σχεδόν 1,9 εκατομμύρια πολίτες έχουν πληγεί από το καταστροφικό φυσικό φαινόμενο.

Τα χωριά γύρω από την πόλη Μπέιμπεϊ στην κεντρική επαρχία Λέιτε των Φιλιππίνων υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμών και των κατολισθήσεων. Μόνο σε ένα χωριό, το Πιλάρ, το 80% των σπιτιών ισοπεδώθηκε και ξεβράστηκε στη θάλασσα.

Η υπηρεσία Εθνικών Καταστροφών των Φιλιππίνων ανέφερε ότι πολλοί θάνατοι καταγράφηκαν επίσης στη νότια επαρχία Νταβάο και Μιντανάο αλλά και στα κεντρικά στην επαρχία Νέγκρος Οριένταλς.

Πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αναζητώντας προστασία σε καταφύγια ή σε υψηλότερα εδάφη όταν η καταιγίδα, γνωστή στην τοπική γλώσσα ως Agaton, έπληξε το αρχιπέλαγος με ανέμους έως και 65 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από την Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων δείχνουν διασώστες να μεταφέρουν τους τραυματίες σε φορεία μέσα στο νερό και σε σχεδίες στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Ήταν η πρώτη τροπική καταιγίδα του έτους σε μια χώρα που κατά μέσο όρο πλήττεται από 20 τροπικές καταιγίδες κάθε χρόνο.

Τον Δεκέμβριο ο τυφώνας Ράι (Κατηγορίας 5) έπληξε τις κεντρικές Φιλιππίνες, αφήνοντας πίσω του 405 νεκρούς και περίπου 1.400 τραυματίες. Ο τυφώνας Χαϊγιάν, ένας από τους πιο ισχυρούς τροπικούς κυκλώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ, προκάλεσε το 2013 τον θάνατο 6.300 ανθρώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα