ΑΘΗΝΑ
21:14
|
19.04.2024
Η ιστορία ενός Αλγερινού μετανάστη, χωρίς χαρτιά, στο Βέλγιο που… δεν «χωράει πουθενά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Αλγερινός, 28 ετών, κέρδισε €250.000 παίζοντας ξυστό στο Βέλγιο, αλλά δεν μπορεί να διεκδικήσει το ποσό καθώς δεν έχει τα απαραίτητα «χαρτιά» για να αποδείξει ποιος πραγματικά είναι. Ο 28χρονος κέρδισε παίζοντας ένα δελτίο των πέντε ευρώ, αλλά ως άνθρωπος «χωρίς ταυτότητα» δεν μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και να δει τα κέρδη του να κατατίθενται σε αυτόν. Το ποσό θεωρείται πολύ μεγάλο για να γίνει η καταβολή του σε μετρητά… στο χέρι.

Ο νικητής (τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα) προσπάθησε να πάρει τα χρήματα, ζητώντας από φίλο του να παρουσιάσει το δελτίο στην εταιρεία της λαχειοφόρου αγοράς, ωστόσο ο φίλος του συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή!

Ο νικητής χωρίς αντίκρισμα λέει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το πόσο για να χτίσει μια νέα ζωή στο Βέλγιο. «Όταν πάρω τα λεφτά, θα αγοράσω ένα σπίτι για να μείνω, ίσως κι ένα αυτοκίνητο», δήλωσε στη φλαμανδόφωνη βελγική εφημερίδα «Het Laatste Nieuws».

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, ο 28χρονος άνδρας δεν έχει έγκυρα έγγραφα ταυτότητας ούτε μόνιμο τόπο διαμονής, συνεπώς δεν μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και άρα η εταιρεία λαχειοφόρων αγορών δεν μπορεί να του καταβάλει το ποσό. «Αναζητούμε τα έγγραφα που μπορούν να αποδείξουν την ταυτότητά του. Θα πρέπει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του στην Αλγερία», είπε ο δικηγόρος του. Εκπρόσωπος της εταιρείας της λαχειοφόρου αγοράς δεν διευκρίνισε ποια έγγραφα θα απαιτούνταν για να μπορέσει να διεκδικήσει τα χρήματα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για κάθε κερδισμένο ποσό άνω των 100.000 ευρώ, πρέπει να υπάρχει τραπεζικός λογαριασμό ώστε να κατατίθεται εκεί.

Πλέον, ο κερδισμένος λαχνός βρίσκεται στα χέρια δικαστηρίου στην Μπριζ, έως ότου βρεθεί η λύση στο πρόβλημα. Ο δικηγόρος του Αλγερινού είπε ότι οι αρχές υποσχέθηκαν να μην τον απελάσουν έως ότου λάβει το χρηματικό έπαθλο.

Ο νικητής του λαχνού έφυγε από την Αλγερία πριν από τέσσερις μήνες, ταξιδεύοντας με πλοίο στην Ισπανία και από εκεί έφτασε στο Βέλγιο με τα πόδια, διασχίζοντας την Ισπανία και τη Γαλλία. Αρχικά ήθελε να πάει στη Βρετανία, αλλά πλέον προτιμά να παραμείνει στο Βέλγιο και ελπίζει να κάνει οικογένεια. «Θα ψάξω να βρω μια σύζυγο. Αυτήν βέβαια δεν θα τη βρω με τα λεφτά, αλλά με την καρδιά μου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα