ΑΘΗΝΑ
01:08
|
19.04.2024
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα η κεντρική πολιτική εκδήλωση μνήμης για την 107ή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με πολιτική εκδήλωση, πορεία και κατάθεση στεφάνων

στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα,

στη μνήμη 1.500.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή μεσημέρι, η κεντρική πολιτική εκδήλωση μνήμης

για την 107ή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.

ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

  Σήμερα, Κυριακή 17 Απριλίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου, η κεντρική πολιτική εκδήλωση μνήμης για την 107ή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.

Τον εναρκτήριο λόγο εκ μέρους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, εκφώνησε oκ. Χαρουτιούν Σπαρταλιάν, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς Ελλήνων και Αρμενίων και στο προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του Αρμενικού λαού, κατέληξε τονίζοντας πως «…Με τους παράλληλους βίους της ιστορίας μας λοιπόν θα εξακολουθήσουμε να διεκδικούμε δικαίωση για την γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε την Μικρασιατική Καταστροφή. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε την εισβολή στην Κύπρο. Όσο πάλλεται η καρδιά μέσα στα στήθη μας, εμείς θα αφιερώνουμε τις ζωές μας στην απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των λαών μας. Κι από την στιγμή που εμείς δεν παραιτούμαστε, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ!…»

Στην εκδήλωση, την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη εκπροσώπησε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης. Ο Υπουργός καταδίκασε το αποτρόπαιο έγκλημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, τονίζοντας πως «…είμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων», εκατόν επτά χρόνια από το έγκλημα του 1915, που υπήρξε μαζικό και συστηματικό και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 1,5 εκατομμυρίου αθώων Αρμενίων οι οποίοι ξεκληρίστηκαν σε ένα από τα πιο απεχθή εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Έχω ακούσει να λέγεται, από ειδικότερους από μένα, ότι τελευταία πράξη μιας γενοκτονίας είναι η λήθη, η απουσία αναγνώρισης. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε, αυτό είναι βέβαιο. Ο δρόμος προς την αναγνώριση της γενοκτονίας του 1915 έχει υπάρξει μακρύς και δύσκολος για τους Αρμένιους. Όμως, σήμερα μπορείτε να είστε περήφανοι γιατί με τις άοκνες προσπάθειές σας, 30 και πλέον κράτη, 17 Διεθνείς Οργανισμοί, 49 αμερικανικές πολιτείες και 78 περιφέρειες στον κόσμο έχουν αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα