ΑΘΗΝΑ
12:02
|
20.04.2024
Πυροβολισμοί μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής συνοριοφυλακής, με μια προσφύγισσα να χάνει τη ζωή της ενώ επέβαινε σε βάρκα με σκοπό να φτάσει στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της ελληνικής συνοριοφυλακής και τουρκικού σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες μετανάστες φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον ποταμό Έβρο, κοντά στο Σουφλί, με μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της πυροβολισμό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα του τοπικού μέσου evros-news.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, μέλη της ελληνικής συνοριοφυλακής εντόπισαν σκάφος το οποίο κατευθυνόταν προς την ελληνική πλευρα και άναψαν μεγάλους φακούς προκειμένου να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να προσεγγίσουν το ελληνικό έδαφος. Από την πλευρά τους, οι τουρκικές δυνάμεις φέρεται να άνοιξαν πυρ ώστε να μην επιτρέψουν στους επιβαίνοντες να επιστρέψουν στην Τουρκία, με την ελληνική πλευρά να απαντά επίσης με πυροβολισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της Καθημερινής. 

Στη συνέχεια, οι ελληνικές αρχές εντόπισαν και περισυνέλεξαν επτά πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα η οποία είχε χάσει τη ζωή της από πυροβολισμό και «έφερε τραύμα από σφαίρα στη δεξιά θωρακική χώρα. Σύμφωνα με ιστροδικαστή, το θανατηφόρο πλήγμα ήταν από κοντινή απόσταση, κατά τις εκτιμήσεις προερχόμενο είτε απο πυρά διακινητή είτε απο μέλη της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονταν στο σημείο και ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ», ενώ κατά το evros-news ορισμένοι πρόσφυγες φέρουν τραυματισμούς από το περιστατικό. 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο Σουφλί μετέβη άμεσα ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αλεξανδρούπολης καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πασχάλης Συριτούδης, και ο Αστυνομικός Διευθυντής, Λάμπρος Τσιάρας, προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω την κατάσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα