ΑΘΗΝΑ
03:24
|
25.04.2024
«Είμαστε όλοι σαν μια οικογένεια» - Άδεια σπίτια γεμίζουν. Μια κατάληψη που σέβεται τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της ισότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Έχουμε πάρει την απόφαση να μείνουμε, να πολεμήσουμε και να αντισταθούμε για τα σπίτια μας, για την κοινότητά μας, για έναν ακόμη απελευθερωμένο τόπο».

Την περασμένη εβδομάδα η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διεκδικήσει την ανάπλαση των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ζήτημα της εκκένωσης των 6 προσφυγικών πολυκατοικιών που ανήκουν στο Δημόσιο, οι οποίες βρίσκονται υπό κατάληψη για σχεδόν δύο δεκαετίες, δεν θα είναι απλό.

Το περασμένο Σάββατο, ένα από τα διαμερίσματα των προσφυγικών που βρίσκονται στις κατοικούμενες από ιδιώτες πολυκατοικίες επρόκειτο να ανοίξει για επισκέπτες (όπως και άλλες χρονιές) στο πλαίσιο του Athens Open House. Μια ομάδα καταληψιών έσπευσε στο σημείο ζητώντας από τους διοργανωτές και τους παρευρισκομένους να αποχωρήσουν, διαμαρτυρόμενοι για την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη χορηγία ιδιωτικών εταιρειών στο πρόγραμμα. Όλα αυτά δείχνουν ότι η εξεύρεση λύσης για τη μεταστέγαση των οικογενειών που μένουν σήμερα εκεί δεν θα είναι απλή υπόθεση.

«Τα εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα που σαπίζανε στην γειτονιά μας, τα έχουμε αναλάβει, τα έχουμε φτιάξει και τα έχουμε προσφέρει σε πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, ντόπιους και μετανάστες μετανάστριες. Η σκληρή εργασία που έχουμε καταβάλει, πολλά χρόνια τώρα, απαντάει σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία λόγω του τρόπου που δουλεύει το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα».

Το βίντεο δείχνει τη δουλειά που ήδη γίνεται στα Προσφυγικά από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον Δήμο, την Περιφέρεια και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα