ΑΘΗΝΑ
12:08
|
08.05.2024
Μπακογιάνης: «Είχαμε ήδη αργήσει! Η Βοστώνη, η ‘Αθήνα της Αμερικής’ είναι η πατρίδα μιας πολύ μεγάλης ελληνοαμερικανικής κοινότητας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση για αδελφοποίηση Αθήνας και Βοστώνης, έλαβαν κατά τη συνάντησή τους, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και η δήμαρχος Βοστώνης, Μισέλ Γου, θέλοντας να επισφραγίσουν τους διαχρονικούς ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πόλεις. Ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με την νεοεκλεγείσα δήμαρχο της Βοστώνης Μισέλ Γου, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στην αμερικανική πόλη, όπου παρέδωσε σε ειδική τελετή τα στεφάνια για τους τέσσερις πρώτους νικητές του σημερινού 126ου Μαραθωνίου της πόλης.  

Όπως συμφώνησαν η αδελφοποίηση θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφότου γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Ο κ. Μπακογιάννης κάλεσε, εξάλλου, τη Δήμαρχο της Βοστώνης τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσει τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Είχαμε ήδη αργήσει! Η Βοστώνη, η «Αθήνα της Αμερικής» είναι η πατρίδα μιας πολύ μεγάλης και εξαιρετικά δραστήριας ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Είναι μια πόλη με την οποία έχω ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς. Αλλά πρωτίστως, η Αθήνα και η Βοστώνη συνδέονται με μια ισχυρή παράδοση, που αποτελεί υπόμνηση των κοινών μας αρχών και αξιών. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η ανοικτή δυτική Δημοκρατία δέχεται μία βάρβαρη επίθεση από τις σκοτεινές δυνάμεις του αυταρχισμού και της τυραννίας. Με τη δήμαρχο Μισέλ Γου συζητήσαμε, πως θα φέρουμε ακόμη πιο κοντά τις δυο πόλεις με αμοιβαίο όφελος για τους πολίτες μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης. 

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της Αθήνας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού για τους κατοίκους της Βοστώνης καθώς για πρώτη φορά, έπειτα από 25 χρόνια, θα λειτουργήσει φέτος απευθείας αεροπορική σύνδεση. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βερολίνο: Γερουσιαστής δέχθηκε επίθεση από άγνωστο σε βιβλιοθήκη

Μάτι: Έφεση για το σύνολο της απόφασης από την εισαγγελία εφετών

Λαμία: 7χρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Μητέρες δολοφονημένων γυναικών μιλούν για τις γυναικοκτονίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα