ΑΘΗΝΑ
22:52
|
26.04.2024
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε «θα αυξηθεί σημαντικά» ο κατώτατος μισθός γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται «δίκαια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σημαντική αύξηση από την Πρωτομαγιά» υποσχέθηκε ξανά σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  κατά την παρέμβαση του στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε «θα αυξηθεί σημαντικά» ο κατώτατος μισθός γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται «δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους», παραλείποντας βεβαίως να ξεκαθαρίσει εάν η «σημαντική αύξηση» που τάζει θα υπερκαλύψει την μεγάλη απώλεια αγοραστικής δύναμης που υφίστανται οι εργαζόμενοι λόγω πληθωρισμού και έκρηξης της ακρίβειας σε Ενέργεια και δεκάδες είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι «η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης».

Ανέφερε ότι εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία «στο 12,8% από το 17,2%» που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε κατά λέξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα