ΑΘΗΝΑ
12:42
|
26.04.2024
Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης του τηλεφωνικού απορρήτου του δημοσιογράφου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών για την υπόθεση της τηλεφωνικής παρακολούθησης του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη. Ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας» σε μια περίοδο κατά την οποία ερευνούσε υποθέσεις Ελλήνων τραπεζιτών και επιχειρηματιών. Όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω Twitter, η δημοσιοποίηση της είδησης για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του, προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Πληροφορούμαι πως η δημοσιοποίηση της είδησης για την παρακολούθηση του τηλεφώνου μου προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.  Σκοπός είναι να διαπιστωθεί από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού μου απορρήτου . Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε εισαγγελέα πρωτοδικών. Καλωσορίζω την εξέλιξη αυτή. Ωστόσο, αυτό που προέχει είναι να διευρυνθεί το εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό ζήτημα, δηλαδή η αλλαγή του νόμου της ΑΔΑΕ προκειμένου να μην πληροφορηθώ ότι τελούσα υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ.Και ζητώ από τα πολιτικά κόμματα να εστιάσουν σε αυτό το ζήτημα την προσοχή τους» ανέφερε ο ίδιος. 

Το ρεπορτάζ του Νικόλα Λεοντόπουλου και του Θοδωρή Χονδρόγιαννου από την ερευνητική ομάδα του reportersunited.gr, αποκάλυψε κρατικά έγραφα από τα οποία προκύπτει πως υπεύθυνη για τις υποκλοπές στο κινητό τηλέφωνο του οικονομικού δημοσιογράφου είναι η ΕΥΠ. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα