ΑΘΗΝΑ
13:35
|
26.04.2024
Χωρίς ρεύμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω έλλειψης χρημάτων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μαχαίρι» την παροχή ηλεκτρισμού σε νοικοκυριά και σε βιομηχανίες βάζει το Πακιστάν, καθώς τα περιορισμένα χρηματικά διαθέσιμα της χώρας δεν επαρκούν στη χώρα για να αγοράζει άνθρακα ή φυσικό αέριο από το εξωτερικό προκειμένου να τροφοδοτεί τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά την εκτίναξη της τιμής του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και του άνθρακα σε ιστορικά υψηλά τον περασμένο μήνα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να κάνει εντονότερο το πρόβλημα. Τα ενεργειακά έξοδα υπερδιπλασιάστηκαν, με τη χώρα να αδυνατεί να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για επιπλέον προμήθειες.

Μονάδες δυνατότητας παραγωγής 3.500 mw είχαν ήδη σταματήσει την παραγωγή ενέργειας έως τις 13 Απριλίου, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Miftah Ismail, ο οποίος επελέγη προ ημερών ως νέος υπουργός Οικονομικών. 

Οι μακροχρόνιοι προμηθευτές του Πακιστάν με LNG ακύρωσαν εξάλλου τους τελευταίους δύο μήνες σειρά παραδόσεων, μειώνοντας περαιτέρω τα αποθέματα της χώρας.

Πηγή: Ημερησία

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα