ΑΘΗΝΑ
11:08
|
03.05.2024
Οι υπάλληλοι θέλουν το 30% που απαιτεί η νομοθεσία για να στηθούν κάλπες και να διεξαχθούν εκλογές μεταξύ των εργαζομένων ενός καταστήματος ή ομίλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Apple στη Νέα Υόρκη, στο Apple’s Grand Central Station, ανακοίνωσαν σήμερα πως ξεκινούν κινήσεις με σκοπό την ίδρυση σωματείου. Εάν τα καταφέρουν θα γράψουν ιστορία καθώς θα είναι το πρώτο σε (πολύ)καταστήματα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Οι εργαζόμενοι μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους αναφέρθηκαν στην προσπάθεια για ίδρυση σωματείου με την ονομασία «Fruit Stand Workers United» ευελπιστώντας πως θα συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 30% που απαιτεί η πολιτειακή νομοθεσία για να στηθούν κάλπες και να διεξαχθούν εκλογές μεταξύ των εργαζομένων ενός καταστήματος ή ομίλου.

Υποστήριξαν πως αν και δουλεύουν σε ένα «εξαιρετικό κατάστημα με μοναδικές συνθήκες εργασίας» εντούτοις εξήγησαν πως η ίδρυση σωματείου θα εξασφαλίσει στα μέλη του τα καλύτερα δυνατά κριτήρια καλύτερης διαβίωσης και εργασίας σε μία περίοδο κατά την οποία κλήθηκαν να τα βγάλουν πέρα με την πανδημία και με την υψηλότερη αύξηση πληθωρισμού που είχε να γίνει 25 χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ: Οι φοιτητές υπερασπίζονται το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ζωή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα