ΑΘΗΝΑ
15:59
|
03.05.2024
Το Ισραήλ πρωτοπορεί στον τομέα της παραγωγής συνθετικού κρέατος αποφασίζοντας γενναίες επενδύσεις με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη επένδυση στην βιομηχανική παραγωγή συνθετικού κρέατος αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει η Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας φτιάχνοντας κοινοπραξία με μεγάλες εγχώριες εταιρίες τροφίμων, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο Ιερουσαλήμ και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Η κρατική επιχορήγηση θα καλύπτει κατά το 50% το συνολικό ποσό της επένδυσης που ανέρχεται σε 20,39 εκατομμύρια δολάρια (66 εκατομμύρια σέκελ).

Το συνθετικό κρέας είναι προϊόν κυτταροκαλλιέργειας. Είναι ουσιαστικά κρέας που παράγεται από καλλιέργειες ζωικών κυττάρων δίχως τη σφαγή ζώων, καθώς κατά την παραγωγή του αξιοποιούνται πολλές από τις τεχνικές μηχανικής των ιστών της αναγεννητικής ιατρικής.

Στην κοινοπραξία αυτή θα συμμετάσχουν εκτός από δύο ισραηλινά πανεπιστήμια, ο ισραηλινός κολοσσός τροφίμων Τνούβα (Tnuva), 14 άλλες μικρότερες εταιρίες μεταξύ των οποίων οι εταιρίες Aleph Farms, Super Meat και 10 ακαδημαϊκά εργαστήρια.

Η επένδυση για την ίδρυση της κοινοπραξίας για την παραγωγή συνθετικού κρέατος θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες του είδους διεθνώς.

Μέσα στους επόμενους μήνες, τέσσερις ομάδες εργασίας θα ξεκινήσουν την προετοιμασία του εγχειρήματος εστιάζοντας στην ανάπτυξη τεχνολογιών όπως αυτές για την καλλιέργεια κυττάρων για μύες και λίπος.

Πρόεδρος της κοινοπραξίας θα είναι ο επικεφαλής επενδύσεων καινοτομίας της εταιρίας Τνούβα, Σάι Κόεν (Shay Cohen) που θεωρεί το συγκεκριμένο έργο «πρωτοποριακό».

Ας σημειωθεί ότι η καλλιέργεια συνθετικού κρέατος στο Ισραήλ είχε δώσει το 2021 παραγωγή αξίας 507 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τις εταιρίες Future Meat και Aleph Farms.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα