ΑΘΗΝΑ
13:51
|
03.05.2024
Εκδόθηκε εντολή προς τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαρροή χλωρίου μετά από πυρκαγιά σε εργοστάσιο της Olin Corp που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Dow Chemical, ανάγκασε σήμερα τις αρχές της Λουιζιάνα να εκδώσουν εντολή προς τους κατοίκους της περιοχής Πλάκουμιν να αναζητήσουν «καταφύγιο εκεί που βρίσκονται».

Η φωτιά κατασβέστηκε, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της περιοχής, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν άφησε πίσω της θύματα, αλλά η κατάσταση με τη διαρροή παραμένει ανησυχητική με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, να μεταφέρουν τα κατοικίδια τους μέσα στα σπίτια και να απενεργοποιήσουν τα συστήματα κλιματισμού ή θέρμανσης.

Σύμφωνα με το Fox News κάτοικοι μίλια μακριά από την εγκατάσταση ανέφεραν ότι μύριζαν χλώριο, το οποίο μεταφέρθηκε λόγω του καπνού που αναδύθηκε από τις φλόγες και τον άνεμο.

Η πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνας έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ σε επικοινωνία με το Reuters τοπικός αξιωματούχος ανέφερε μόνο πως συνεχίζονται οι έλεγχοι για την ποιότητα του αέρα της περιοχής.

«Απελευθέρωση χλωρίου σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της Olin στο Πλάκουμιν. Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις έλαβαν άμεσες προφυλάξεις ασφαλείας, ενώ η ομάδα άρχισε να εργάζεται για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, και να σταματήσουμε τη διαρροή. Έχει εγκατασταθεί ήδη ένα καταφύγιο στο μέρος και οι τοπικοί δρόμοι έχουν κλείσει προσωρινά. Θα παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες μόλις είναι διαθέσιμες», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας για το συμβάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα