ΑΘΗΝΑ
15:15
|
20.04.2024
Επιτροπή Αγώνα Νότιας Ρόδου καταγγέλλει τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς,νοσηλευτές. Όλο το νησί διαθέτει μόλις τρία ασθενοφόρα!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές «ώστε να είναι ασφαλείς οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και οι επισκέπτες» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου, η οποία θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη 20 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στο σχολείο της Λαχανιάς.

Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει πως σε όλο το νησί υπάρχουν μόλις…τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ωστόσο πιο άσχημη είναι η κατάσταση στο νότιο τμήμα της Ρόδου όπου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε κέντρα υγείας και κλινικές. Αναφέρουν επίσης πως η βασική δομή Δημόσιας Υγείας της περιοχής, το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου εξακολουθεί να βασίζεται κυρίως σε αγροτικούς γιατρούς, καθώς στο ιατρείο δεν υπάρχει ούτε ένας μόνιμος ειδικευμένος γιατρός.

Η Σελίδα ΕΚΑΒίτες ΡΟΔΟΥ ενημέρωσε τον αριθμό τηλεφώνου της.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους το νοσηλευτικό προσωπικό παρά τις τρεις προσλήψεις συμβασιούχων νοσηλευτριών δεν επαρκεί για να καλύψει την εικοσιτετράωρη λειτουργία του ιατρείου. Δεν έχει έρθει καν ούτε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που είναι απαραίτητο για μια τόσο απομακρυσμένη από το νοσοκομείο περιοχή παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις διάφορων αρμοδίων.

Και η ανακοίνωσή τους καταλήγει επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

«Με ευθύνη της κυβέρνησης εξακολουθεί να επικρατεί στη Νότια Ρόδο, αλλά και σε όλο το νησί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και τη ζωή του μόνιμου πληθυσμού και των επισκεπτών. Για όλη τη Ρόδο υπάρχουν μόνο τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! Την ίδια ώρα οι καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου αναδεικνύουν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί, με έλλειψη πετρελαίου, ζεστού νερού, καθαρών κλινοσκεπασμάτων και την έλλειψη του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού.

Σε αυτή την τραγική κατάσταση που κυριολεκτικά ο άρρωστος που δεν έχει λεφτά δεν μπορεί να βρει την υγειά του, προστίθεται και το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας. Η πλειοψηφία των νοικοκυριών στο νησί δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες όπως super market, φάρμακα, λογαριασμούς ρεύματος, φροντιστήρια κ.ά. Όμως για εμάς τους Νοτιοροδίτες προστίθεται ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα: Λόγω της μεγάλης απόστασης από την πόλη είμαστε υποχρεωμένοι να μετακινούμαστε συχνά και πλέον αδυνατούμε να καλύψουμε το υπέρογκο κόστος των καυσίμων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα