ΑΘΗΝΑ
04:40
|
05.05.2024
Το πρόβατο Σρέκαπο έχασε 18,6 κιλά μαλλί και την ελευθερία του…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρόβατο Μερίνο, που «ακούει» στο όνομα Σρέκαπο, ζούσε ως ελεύθερος «φυγάς» στα λιβάδια της Νέας Ζηλανδίας αλλά «συνελήφθη» και με το πρώτο κούρεμα είναι ήδη κατά 18,6 κιλά ελαφρύτερο.

Ο Σρέκαπο πήρε το όνομά του από τον Σρεκ, ένα άλλο πρόβατο θρύλο που μετά από έξι χρόνια ελευθερίας “πιάστηκε από κτηνοτρόφους και έδωσε 27 κιλά μαλλιού.

Το πρόβατο εντοπίστηκε να κρύβεται σε βραχώδη περιοχή την περασμένη εβδομάδα. Οι ειδικοί αφαίρεσαν από πάνω του το μισό του σώμα σε μαλλί. Περιφερόταν για τουλάχιστον τρεις χειμώνες μόνος και ελεύθερος στους λόφους γύρω από τη λίμνη Τεκάπο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γκάβιν Λόξτον, ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας. Ο Λόξτον έχει 5.000 πρόβατα στη μονάδα του και δηλώνει άγνοια για το πώς κατάφερε ο Σρέκαπο να το σκάσει από το μαντρί. Εικάζει πως το κατάφερε μετά τη διαδικασία ταγκαρίσματος στ’ αυτιά τους. 

O Σρέκαπο μετά το γενναίο κούρεμα

Το ηλικίας τεσσάρων ετών πρόβατο Μερίνο, είναι ένα από τους πολλούς «μαλλιαρούς φυγάδες» της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας. Άλλοι διάσημοι ακούρευτοι δραπέτες ήταν οι Κρις, Σρεκ, Εουνίς, Μπαααράκ και ο Σον το Πρόβατο.

Τα 18,6 κιλά περίσσιου μαλλιού που έχασε ο Σρέκαπο αντιστοιχούν σε 14 κιλά καθαρού που «θα δώσουν αρκετά ρούχα», δήλωσε ο Λόξτον στον βρετανικό «Γκάρντιαν». Από το πολύ μαλλί ο Σρέκαπο δεν έβλεπε πού πήγαινε και θεωρητικά αυτό βοήθησε στη «σύλληψή» του.  


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα