ΑΘΗΝΑ
02:03
|
19.04.2024
Η 20χρονη Χανίν Χοσάμ κρίθηκε ένοχη για εμπορία ανθρώπων. Ακτιβιστές λένε ότι είναι θύμα της κρατικής καταστολής κατά των γυναικών influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε μία από τις πιο δημοφιλείς σταρ του TikTok στην Αίγυπτο, η οποία κρίθηκε ένοχη για εμπορία και διακίνηση ανθρώπων! Πρωτοδίκως η 20χρονη Χανίν Χοσάμ είχε καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση για «παραβίαση των αξιών και των αρχών της κοινωνίας της Αιγύπτου και για την ανάρτηση άσεμνων φωτογραφιών και βίντεο».

Αυτή τη φορά στη νέα ακροαματική διαδικασία κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλευόταν κορίτσια για προσωπικό χρηματικό όφελος μέσω πλατφορμών κοινής χρήσης βίντεο. Η ίδια δήλωσε αθώα. Η Χοσάμ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2020, μετά τη δημοσιοποίηση ενός τρίλεπτου βίντεο στο οποίο έλεγε στους 1,3 εκατ. followers της ότι τα κορίτσια μπορούν να βγάλουν χρήματα δουλεύοντας μαζί της.

Μέλη οργανώσεων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η 20χρονη είναι ένα ακόμη θύμα της κρατικής καταστολής κατά των γυναικών influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καταγγέλλουν επίσης ότι οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος της Χοσάμ και σε τουλάχιστον άλλες 11 γυναίκες με εκατομμύρια followers σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης από το 2020 παραβιάζουν τα δικαιώματα στην ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της έκφρασης.

Η Χανίν Χοσάμ, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Καΐρου, κατάφερε να αποκτήσει περισσότερους από 900.000 ακολούθους στο TikTok αναρτώντας χορευτικά και μουσικά lip-sync βίντεο. Λίγο πριν από τη σύλληψή της είχε αναρτήσει ένα τελευταίο βίντεο, στο οποίο η 20χρονη Αιγύπτια δακρυσμένη έλεγε ότι «δεν έκανε τίποτα ανήθικο για να το αξίζει όλο αυτό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα