ΑΘΗΝΑ
13:05
|
02.05.2024
Η απεργία θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως τα μεσάνυχτα «είναι, δεν είναι παράνομη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συνέχιση της απεργίας που ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη «είναι, δεν είναι παράνομη» αποφάσισαν νωρίς το απόγευμα οι εργαζόμενοι-απεργοί της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, διαμηνύοντας πως το βράδυ θα ξανακάνουν συνέλευση για να επανεκτιμήσουν τα αγωνιστικά τους βήματα, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, δήλωσε πως η Διοίκηση του σωματείου έχει έρθει σε επαφή με την εργοδοσία και το υπουργείο Ναυτιλίας, ζητώντας νέα συνάντηση διαπραγμάτευσης, πάνω στο πλαίσιο που έχουν θέσει οι εργαζόμενοι.

Τα αιτήματα που διεκδικούν είναι:

  • Προσαυξήσεις των νυχτερινών, της σαββατιάτικης εργασίας, των Κυριακών και αργιών, αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες.
  • Να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζομένων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 μεροκάματα, κάτι που σημαίνει μισή δουλειά – μισή ζωή.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Ο πρόεδρος του σωματείου επανέλαβε ότι το πλαίσιο αυτό είναι «κόκκινη γραμμή» για τους εργαζόμενους και δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από αυτό, γιατί αφορά τα στοιχειώδη για να μπορέσουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. «Από εδώ και πέρα η ευθύνη είναι δική σας» είπε.

Η συνέλευση των απεργών αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσουν οι εργαζόμενοι της COSCO την συμπαράστασή τους με ανακοίνωση, στους λιμενεργάτες της συνδικαλιστικής Ένωσης USB στην Ιταλία που αρνήθηκαν να ξεφορτώσουν ΝΑΤΟϊκό πολεμικό υλικό με προορισμό την Ουκρανία.

Αποφάσισαν επίσης οι λιμενεργάτες της COSCO  να μην επιτρέψουν σε πλοία να ξεφορτώσουν ΝΑΤΟικό πολεμικό υλικό στις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Νοσοκομείο «Έλενα»: Κακοποιητική μεταχείριση θύματος βιασμού από την ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα