ΑΘΗΝΑ
07:53
|
07.06.2026
Από την Κυριακή βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Jason Dunham.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 21 Απρίλη στις 5 το απόγευμα στο λιμάνι της Ρόδου διοργανώνει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης ενάντια στην παρουσία του αμερικάνικου αντιτορπιλικού  κατευθυνόμενων βλημάτων USS Jason Dunham, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού από την Κυριακή.

«Η παρουσία του έχει να κάνει με την μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη βάση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους στην αντιπαράθεση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη, έχει να κάνει με την μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας, στον κλιμακούμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κάνοντας το λαό θύτη άλλων λαών και πιθανό θύμα», τονίζει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα απ΄αυτή τη συμμετοχή».

Στο κάλεσμά της σημειώνει: «Μας λένε ότι έτσι αναβαθμίζεται η θέση της χώρας, στο ΝΑΤΟ, θωρακίζονται τάχα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κόντρα στη “ΝΑΤΟική σύμμαχό μας” Τουρκία. Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ κάνει πλάτες στην τουρκική κατοχή στην Κύπρο, προωθεί το πλάνο του “για διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής”, για “ενιαίο ΝΑΤΟικό έδαφος”, πρωτοστατεί στα σχέδια γκριζαρίσματος και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο.

Με τη σωστή πλευρά της ιστορίας θα είμαστε όταν απεμπλακούμε από την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή μας, ως χώρα σ’ αυτό τον ιμπεριαλιαστικό πόλεμο.

Γι’ αυτό καλούμε το Ροδιακό λαό να αντιδράσει στη χρήση των πολιτικών υποδομών του νησιού μας λιμάνι, αεροδρόμιο και άλλες από τους Νατοϊκούς και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο λιμάνι την Πέμπτη 21 Απρίλη στις 5 το απόγευμα για να απαιτήσουμε:

  • Να φύγει τώρα το Αμερικάνικο πολεμικό πλοίο από το λιμάνι της Ρόδου
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
  • Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
  • Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους Πολεοδομιών για χρηματισμό

Στη φυλακή ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα