ΑΘΗΝΑ
18:06
|
18.05.2024
Ισραηλινοί έποικοι συνεχίζουν να εισβάλλουν στις αυλές του Αλ Άκσα στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Mayadeen ανέφερε ότι Ισραηλινοί έποικοι, υποστηριζόμενοι από βαριά οπλισμένες ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής, μπήκαν στις αυλές του τζαμιού Αλ-Άκσα στο κατεχόμενο Αλ-Κουντς, προκαλώντας αψιμαχίες και συγκρούσεις για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Νωρίτερα, η ισραηλινή αστυνομία είχε εισβάλλει στην αυλή του τεμένους, αναγκάζοντας τους Παλαιστίνιους πιστούς να φύγουν από την περιοχή, προτού αρχίσουν να διευκολύνουν την είσοδο ομάδων εποίκων, πρόσθεσε ο ανταποκριτής του Al Mayadeen.

Mια ομάδα Παλαιστινίων μπόρεσε να μείνει μέσα στην αίθουσα προσευχής Αλ-Κιουμπλί, παρά την υπερβολική χρήση βίας, συμπεριλαμβανομένων ρίψεων αερίου πιπεριού και σφαιρών καουτσούκ εναντίον τους.

Από νωρίς το πρωί, η κατοχική αστυνομία έχει τοποθετηθεί στις αυλές του τζαμιού Αλ Άκσα και έχει εκδιώξει Παλαιστίνιους για να εξασφαλίσει την πορεία των εποίκων.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 1.000 Ισραηλινούς αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν σήμερα στην Παλιά Πόλη, το Αλ Χαράμ Αλ Κουντσί και την Πλατεία Αλ Μπουράκ.

Δεκάδες Ισραηλινοί έποικοι εισέβαλαν στο τέμενος Αλ-Άκσα μέσω του Μπαμπ Αλ Μαγκαρίμπα, έκαναν ταλμουδικές τελετουργίες και πραγματοποίησαν προκλητικές περιοδείες στις αυλές του.

Ο ανταποκριτής του Al Mayadeen πρόσθεσε ότι οι ακροδεξιές ισραηλινές ομάδες συνεχίζουν να κινητοποιούν τους υποστηρικτές τους για να εισβάλουν στο τέμενος Αλ-Άκσα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Θυσίας του Πάσχα».

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται μετά από μια «ραβινική σύνοδο κορυφής» που πραγματοποιήθηκε στο Αλ-Άκσα για να συζητηθεί η επιβολή των εβραϊκών τελετουργιών «Πάσχα» και μετά από εκκλήσεις ακροδεξιών ραβίνων και δεσμεύσεις ηγετών των ομάδων «Temple» να εισαγάγουν τη «Θυσία του Πάσχα» στον Αλ-Άκσα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το λεγόμενο κίνημα «Όρος του Ναού» ανακοίνωσε οικονομική ανταμοιβή σε όσους προβαίνουν σε επιθετικές ενέργειες στις αυλές του Αλ Άκσα κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού.

Η Φατιμά Χαντίρ, μια Παλαιστίνια ακτιβίστρια από το Al-Quds, είπε στο Al Mayadeen ότι «περισσότεροι από 1.500 έποικοι εισέβαλαν στο τέμενος Αλ-Άκσα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», σημειώνοντας ότι «ομάδες κυρίως εποίκων πραγματοποιούν τις προκλήσεις».

Ο ανταποκριτής του Al Mayadeen ανέφερε ότι η ισραηλινή αστυνομία κατοχής κήρυξε σήμερα κατάσταση συναγερμού, με φόντο την πρόθεση των εποίκων να πραγματοποιήσουν πορεία στο Al-Quds και τις γύρω περιοχές.

Ακροδεξιές ομάδες ανακοίνωσαν τη διοργάνωση μιας «πορείας σημαιών», αυτό το απόγευμα της Τετάρτης, γύρω από το Al-Quds και τις γύρω περιοχές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ακροδεξιός βουλευτής της Κνεσέτ, Ιταμάρ Μπε-Γκιβίρ, αποφάσισε να συμμετάσχει στην πορεία των εποίκων στο Μπαμπα Αl-Aμούντ.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι από διάφορα κατεχόμενα εδάφη έχουν ξεσηκωθεί, από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, ενάντια στην κατοχή, η οποία επιδιώκει να εξασφαλίσει προστασία για τις ομάδες εποίκων για να κάνουν θυσίες στο τέμενος Αλ-Άκσα την εορτή του Πάσχα.

Αυτή η πράξη θεωρείται από τους Παλαιστίνιους βεβήλωση του τζαμιού Αλ-Άκσα, του τρίτου ιερότερου τόπου στο Ισλάμ.

ΠΗΓΗ: English.almayadeen.net

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα