ΑΘΗΝΑ
02:04
|
02.05.2024
Στους 17 οι νεκροί από το νέο κύμα της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να χαλαρώσουν το λοκντάουν για τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της Σαγκάης, προετοιμάζονται οι Κινεζικές αρχές, σύμφωνα με αναφορές του Guardian, καθώς εκφράζονται ελπίδες πως η μετάδοση θα περιοριστεί στις εγκαταστάσεις καραντίνας.

Τα εργοστάσια, που παρέμειναν κλειστά επί τρεις εβδομάδες, με σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή και τις αλυσίδες εφοδιασμού, προετοιμάζονται να επιστρέψουν στην παραγωγή με προσεκτικά βήματα, ενώ τη Δευτέρα, το Reuters ανέφερε πως αξιωματούχοι είχαν θέσει ως στόχο να φτάσουν σε «μηδενικό Covid σε επίπεδο κοινότητας» έως σήμερα Τετάρτη.

Μεγάλες εταιρείες, όπως η Tesla και η Volkswagen, είναι μεταξύ των 666 εταιρειών που ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ξανά την παραγωγή αυτή την εβδομάδα, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, εσωτερική ενημέρωση που κυκλοφόρησε στην Tesla ενημέρωνε τους υπαλλήλους ότι θα πρέπει να κοιμούνται στο εργοστάσιο, με την εταιρεία να παρέχει στον καθένα έναν υπνόσακο και στρώμα, καθημερινά γεύματα και ένα επίδομα.

Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν από κινεζικά μέσα φάνηκε να δείχνουν τους υπαλλήλους της Tesla να φτάνουν στο εργοστάσιο την Τρίτη με αποσκευές, ενώ η Volkswagen, η οποία ξανάρχισε την παραγωγή στα εργοστάσιά της στο Changchun μετά τη χαλάρωση των περιορισμών εκεί, δήλωσε ότι εξακολουθεί να μελετά τη σκοπιμότητα της επανέναρξης της παραγωγής στη Σαγκάη, ανέφερε το Reuters.

Εντωμεταξύ, ακόμη επτά θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στη Σαγκάη, εξέλιξη που ανεβάζει στα 17 τα θύματα του τρέχοντος κύματος της πανδημίας στην κινεζική μητρόπολη.

Όλοι οι θάνατοι που αναφέρθηκαν αυτή την εβδομάδα αφορούσαν άτομα ηλικίας μεταξύ 60 και 101 ετών, με υποκείμενα νοσήματα. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η «άμεση αιτία» των θανάτων ήταν οι υποκείμενες παθήσεις τους, αλλά και πάλι τους κατέγραψαν ως θύματα της πανδημίας

.Ωστόσο, ο απολογισμός παραμένει εντυπωσιακά χαμηλός στο μεγάλο οικονομικό κέντρο, όπου καθημερινά επιβεβαιώνονται γύρω στις 20.000 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Σήμερα, όπως αναφέρει το Reuters, ανακοινώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν 2.494 συμπτωματικές μολύνσεις και 16.407 ασυμπτωματικές ενώ 390 κρούσματα εντοπίστηκαν εκτός των τομέων της Σαγκάης που τελούν σε λοκντάουν.

Από την εκδήλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο έχει καταφέρει –τουλάχιστον κατά τα επίσημα δεδομένα– να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων κάτω από τις 5.000 νεκρούς και τον αριθμό των μολύνσεων γύρω στις 200.000 συνολικά.

Οι αριθμοί αυτοί, θεαματικά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται γενικά πολύ υποτιμημένοι.

Ωστόσο η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα έχει πλέον μετατραπεί σε πεδίο της πιο σοβαρής έξαρσης της πανδημίας στον ασιατικό γίγαντα αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση, με τα λοκντάουν έχουν προκαλέσει μεγάλες διαταραχές στην καθημερινή ζωή και οι αστοχίες στο σύστημα διανομής τροφίμων και άλλων βασικών ειδών έχουν επίσης πυροδοτήσει εκτεταμένη απογοήτευση και θυμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα