ΑΘΗΝΑ
10:09
|
18.05.2024
Σε Κογκό και Αγκόλα οι Ιταλοί ψάχνουν τα πλέον 6,5 δισεκατομμύρια κυβικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενεργειακή «σανίδα σωτηρίας» στα βάθη της Αφρικής αναζητά η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι προκειμένου να μειώσει την ενεργειακή εξάρτησή της από την Ρωσία.

Σήμερα και αύριο κλιμάκιο της ιταλικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο βρίσκεται σε Κογκό και Αγκόλα προκειμένου να βρει τα επιπλέον  6,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που της λείπουν εντός του 2023.

 (foto: ANSA)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore, μέσα σε ένα χρόνο η Ιταλία στοχεύει  να αντικαταστήσει το 50% του αερίου που προέρχεται από την Μόσχα χάρη στις νέες συνεργασίες με την Αλγερία, το Κογκό (Μπραζαβίλ), την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη την Αίγυπτο και το Κατάρ.

Είναι σαφές ότι η τιμή του αφρικανικού αερίου θα είναι υψηλότερη από εκείνη του ρωσικού αλλά η ιταλική κυβέρνηση, όπως τονίζεται, δεν αναφέρεται  σε λεπτομέρειες για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σε κάθε περίπτωση, για να τερματιστεί οριστικά η ενεργειακή σχέση της Ιταλίας με την Ρωσική Ομοσπονδία θα χρειαστούν το λιγότερο άλλα δυο χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γερμανία: Σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησαν το Σάαρλαντ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα