ΑΘΗΝΑ
19:17
|
03.05.2024
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανήκουν στη σιιτική κοινότητα Χαζάρα, μια εθνική και θρησκευτική μειονότητα που στοχοποιείται συχνά από σουνιτικές μαχητικές ομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη που σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Μαζάρ-ε-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, άφησε πίσω της πέντε νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες, σύμφωνα με αξιωματούχους των υγειονομικών αρχών της περιοχής.

Η έκρηξη, σημειώθηκε την ώρα της προσευχής, και δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις που έπληξαν ένα λύκειο σε μια κατά κύριο λόγο σιιτική περιοχή των Χαζάρα στη δυτική Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από δέκα.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανήκουν στη σιιτική κοινότητα Χαζάρα, μια εθνική και θρησκευτική μειονότητα που στοχοποιείται συχνά από σουνιτικές μαχητικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους.

Από τότε που το καθεστώς των Ταλιμπάν ανέλαβε τον έλεγχο του Αφγανιστάν, οι εκρήξεις και οι επιθέσεις έχουν γίνει τακτική υπόθεση, με ένα άλλο περιστατικό να τραυματίζει δύο παιδιά στην Καμπούλ νωρίτερα σήμερα.

«Η έκρηξη σημειώθηκε στην πλατεία Καμπάρ της Αστυνομικής Περιφέρειας 5 στην πόλη της Καμπούλ», έγραψε στο Twitter το TOLOnews , επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών. Τα δύο παιδιά τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού (IED), ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: hindustantimes.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι άλλη τοξικότητα

Τέμπη-«Ένα Χρόνο Μετά»: Το νέο τραγούδι των Κότσιρα και Κόμη Χ

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα