ΑΘΗΝΑ
01:16
|
28.09.2024
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να οφείλεται στην φθαρμένη ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό  άλλων 15 προκάλεσε σήμερα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο στην πόλη Τβερ, 160 χλμ από τη Μόσχα,

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που εμφανίζουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από το επιβλητικό τετραώροφο κίτρινο και καφέ κτίριο του Κεντρικού ινστιτούτου επιστημονικών ερευνών των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

Novaya Gazeta. Europe on Twitter: "Russian military research facility in Tver  on fire Russia's Ministry of Defence Aerospace Forces research facility  caught on fire today at noon. At least two people died

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην τηλεόραση περιέγραψαν τραγικές σκηνές καθώς πολλοί εργαζόμενοι του ινστιτούτου πάνω στην απελπισία τους πήδηξαν από τα παράθυρα των πάνω ορόφων για να γλιτώσουν από τις φλόγες που επεκτάθηκαν σε μια έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να οφείλεται στην φθαρμένη ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου, ανέφερε το TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο ’Αμυνας, το ινστιτούτο ασχολείται ειδικότερα με την έρευνα που σχετίζεται με τη ρωσική αεροδιαστημική άμυνα, καθώς και την ανάπτυξη νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Θανατηφόρες πυρκαγιές, συχνά λόγω κακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή αδυναμίας συμμόρφωσης με τα πρότυπα ασφαλείας, είναι συχνές στη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα