ΑΘΗΝΑ
01:38
|
27.07.2024
Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών εξέφρασε την ελπίδα για τη διάλυση της Συμμαχίας, η οποία σημείωσε πως δεν ευθύνεται για την εισβολή στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην του Εργατικού Κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, Τζέρεμι Κόρμπιν, εξέφρασε την ελπίδα να διαλυθεί σταδιακά το ΝΑΤΟ, το οποίο, όπως είπε, δημιουργεί «περισσότερους κινδύνους» για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα. Στις νέες δηλώσεις του, οι οποίες αναμένεται να ανάψουν εκ νέου τα αίματα στην ηγεσία των Εργατικών, ο Κόρμπιν διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί το ΝΑΤΟ υπεύθυνο για την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, αλλά όλη η διαδρομή του θα πρέπει να αξιολογηθεί «σε ένα ιστορικό πλαίσιο».

«Θα ήθελα να δω έναν κόσμο που θα προχωρήσει σταδιακά στη διάλυση όλων των στρατιωτικών συμμαχιών», είπε ο Βρετανός πρώην ηγέτης των Εργατικών στο «Times Radio». «Το ερώτημα σήμερα θα έπρεπε να είναι το εξής: ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση της ειρήνης στο μέλλον; Μπορεί η ειρήνη να επιτευχθεί με περισσότερες συμμαχίες; Με περισσότερους εξοπλισμούς; Δεν πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και όπου αλλού μαίνονται συγκρούσεις αφαιρώντας ζωές αμάχων; Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε εάν η ειρήνη είναι ο στόχος των στρατιωτικών συμμαχιών τύπου ΝΑΤΟ; Ή μήπως ενθαρρύνουν τους εξοπλισμούς δημιουργώντας περισσότερους κινδύνους;», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει «αποβληθεί» από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς φέρεται να υπονόμευσε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ηγεσία των Εργατικών. Ο βουλευτής, ο οποίος εκλέγεται στο Ίσλινγκτον του βόρειου Λονδίνου, τόνισε ότι εάν ήταν σήμερα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα στήριζε το δικαίωμα της Ουκρανίας «να αμύνεται απέναντι σε έναν εισβολέα», αλλά δεν θα έστελνε όπλα. «Θα εστίαζα στον διάλογο και στην εξεύρεση λύσης για τον τερματισμό του πολέμου», είπε ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Ερωτηθείς για τις ενέργειες του προέδρου της Ουκρανίας ο Κόρμπιν απάντησε: «Δεν τον έχω συναντήσει. Δεν ξέρω… Πιστεύω ότι είναι καλός ρήτορας και τον θαυμάζω για αυτό».

Για τον αποκλεισμό από τη Βουλή των Κοινοτήτων ο Κόρμπιν τόνισε: «ήταν μια λανθασμένη και παντελώς άδικη απόφαση» από την πλευρά της ηγεσίας του Κιρ Στάρμερ. Ο αρχηγός των Εργατικών έχει ζητήσει από όλους τους βουλευτές να στηρίζουν τις ενέργειες του ΝΑΤΟ στην κρίση Ουκρανίας-Ρωσίας και να μην παρασύρονται από το «ξέπλυμα των ίσω αποστάσεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα