ΑΘΗΝΑ
23:09
|
19.05.2024
Κατά τη συντριβή του το αεροπλάνο σκότωσε οδηγό μοτοταξί και διαπέρασε φορτηγό που μετέφερε καταναλωτικά προϊόντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τετάρτη στην Αϊτή κατά τη συντριβή μικρού επιβατικού αεροσκάφους στην κοινότητα Καρφούρ, κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς.

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από την πρωτεύουσα προς τη Ζακμέλ (νότια), διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας της Καρφούρ. Οι πέντε επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου του, σκοτώθηκαν. 

Όταν συνετρίβη, το αεροπλάνο σκότωσε οδηγό μοτοταξί και διαπέρασε φορτηγό που μετέφερε καταναλωτικά προϊόντα τραυματίζοντας σοβαρά πέντε ανθρώπους, σύμφωνα με τον δικαστή Μοΐζ Ζαν.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Αριέλ Ανρί εξέφρασε μέσω Twitter «βαθιά θλίψη» για το τραγικό δυστύχημα και τα «συλλυπητήριά (του) στις οικογένειες των θυμάτων».

Τα δρομολόγια μικρών επιβατικών αεροσκαφών αυξήθηκαν στην Αϊτή από πέρυσι, καθώς οι ασφαλείς οδικές μεταφορές προς τα νότια έγιναν πρακτικά αδύνατες εξαιτίας των συγκρούσεων συμμοριών στη Μαρτισάν, συνοικία του Πορτ-ο-Πρενς από όπου διέρχεται ο μόνος δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα