ΑΘΗΝΑ
16:32
|
20.04.2024
Ανάμεσα στους τραυματίες ένα 12χρονο κορίτσι. Άνοιξε πυρ από πολυκατοικία κοντά σε ιδιωτικό κολέγιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλος άνοιξε πυρ από πολυκατοικία κοντά σε ιδιωτικό κολέγιο στην Ουάσινγκτον, τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει καθώς αστυνομικοί εισέβαλλαν  στο διαμέρισμά του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ρέιμοντ Σπένσερ, 23 ετών, από το Φέρφαξ της Βιρτζίνια, μπόρεσε να ταυτοποιηθεί λόγω του βίντεο που μεταφόρτωσε ο ίδιος σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό, εικονίζεται να ρίχνει από παράθυρο. Ο τίτλος που πληκτρολόγησε στο βίντεο έχει τυπογραφικό λάθος: «Πυροβολισμοί σε σολείο!» («Shool shooting!»).

Ο αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης της Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Κόντι, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αργά χθες βράδυ ότι το βίντεο αυτό «μοιάζει να είναι όντως εντελώς αυθεντικό», ωστόσο δεν είναι σαφές αν μεταφορτώθηκε απευθείας ή αφού ο νεαρός άνοιξε πυρ.

Η αστυνομία εξέδωσε νωρίτερα έκτακτο ενημερωτικό δελτίο με φωτογραφίες του Ρέιμοντ Σπένσερ, που χαρακτήριζε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα για το συμβάν.

Ο νεαρός αυτοκτόνησε καθώς η αστυνομία έκανε έφοδο στο διαμέρισμά του, όπου είχε στήσει «θέση ελεύθερου σκοπευτή», με το τουφέκι του στηριγμένο σε τρίποδο, διευκρίνισε ο κ. Κόντι. Πάντα σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, ο δράστης επέλεξε τα θύματά του στην τύχη, επρόκειτο απλά για διερχόμενους.

Τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της αμερικανικής πρωτεύουσας: ένας 54χρονος και μια 30άρα, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, κι ένα κορίτσι 12 ετών με τραύμα στο χέρι, ενημέρωσε νωρίτερα ο υπαρχηγός της αστυνομίας Στούαρτ Έμερμαν. Στο τέταρτο θύμα, μία γυναίκα 60 ετών, προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια επιτόπου, καθώς υπέστη επιπόλαιο τραυματισμό.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, ο 23χρονος έριξε τουλάχιστον 20 σφαίρες.

Οι αμερικανικές αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα τα κίνητρα της επίθεσης εναντίον διερχόμενων στην πολυσύχναστη λεωφόρο Κονέτικατ, όπου έχουν την έδρα τους αρκετές ξένες πρεσβείες, η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και η πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα